Prima pagină » Actualitate » UEFA a lua o decizie dură în cazul scandalului de „rasism“: A fost delegată o altă brigadă de arbitri în locul românilor

UEFA a lua o decizie dură în cazul scandalului de „rasism“: A fost delegată o altă brigadă de arbitri în locul românilor

09 dec. 2020, 16:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

UEFA a lua o decizie dură în cazul scandalului de „rasism“. UEFA a anunţat deja că meciul se va relua, miercuri seară, 9 decembrie, de la ora 19.55, din minutul 14, adică din momentul în care a fost întrerupt.

La partida PSG – Istanbul BB a fost delegată, în regim de urgenţă, o brigadă din Olanda, cu Danny Makkelie la centru.

Sebastian Colţescu este acuzat că ar fi cerut eliminarea secundului de la Istanbul BB, după jignirile aduse de acesta, la adresa brigăzii din România.

UEFA ține partea turcilor

Forul european s-a arătat deja că e solidar cu formaţia turcă, Istanbul Başakşehir, considerând că ea a fost victima rasismului.

Ziarul turc „Fanatik“ a scris miercuri că scandalul de marţi seară ar fi fost declanşat după ce Pierre Webo, antrenor secund la Istanbul Başakşehir, i-ar fi făcut „gypsy“ (n.r. – ţigani) pe români, UEFA pare dezinteresat de acest aspect.

Numai aşa se poate explica decizia anulării cartonaşului roşu pe care Webo l-a primit de la centralul Haţegan, în minutul 14. Pentru că asta s-a decis, astăzi, cu câteva ore înainte de reluarea meciului! Drept urmare, camerunezul Webo va lua loc pe banca formaţiei turce, nefiind suspendat!

Și ministrul Sportului e împotriva lui Colțescu: „Îmi cer scuze în numele sportului românesc”

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, reacționează în scandalul de rasism în care este implicat arbitrul român Sebastian Colțescu. El cere scuze în numele sportului românesc și spune că rasismul nu poate fi tolerat.

„Condamnăm cu fermitate orice fel de exprimare sau declaraţie care poate fi considerată rasistă sau discriminatorie. Îmi cer scuze în numele sportului românesc pentru acest incident nefericit. A fost un incident particular, acest lucru nu reprezintă sportul românesc”, a declarat Ionuț Stroe.

Întrebat dacă se va ajunge la un scandal diplomatic, în condițiile în care mai mulți lideri, inclusiv președintele turc Recep Erdogan, au reacționat deja față de acest incident, Stroe spune că nu este cazul.

Sebastian Colţescu: „Într-un astfel de context, oamenii nu se pot exprima corect şi pot fi înţeleşi greşit“

Arbitrul Sebastian Colțescu a avut o primă reacție după ce a fost acuzat de rasism. Sebastian Colţescu a declanşat un scandal colosal cu care a „reuşit“ să umbrească toate meciurile de marţi seară din Liga Campionilor.

În această dimineaţă, probabil, speriat de dimensiunea scandalului, Sebastian Colţescu a avut o reacţie scurtă pe contul său de Twitter.

„Îmi cer scuze pentru această neînţelegere. Nu am avut intenţia de a fi rasist. Într-un astfel de context, oamenii nu se pot exprima corect şi pot fi înţeleşi greşit. Îmi prezint scuzele în numele UEFA Champions League. Sper că mă veţi înţelege“, a scris centralul din Craiova.

Scandal imens iscat de Sebastian Colțescu

Sebastian Colţescu a folosit apelativul „negru“ pentru a-l descrie pe Pierre Webo, fost fotbalist camerunez, acum în stafful clubului Istanbul Başakşehir.

De aici a plecat scandalul care a dus la oprirea definitivă a partide PSG – Istanbul Başakşehir, după numai 14 minute. UEFA a anunţat că partida se va relua diseară (ora 19.55), fără brigada din România formată din Ovidiu Haţegan (central), Sebastian Gheorghe (asistenţi) şi Sebastian Colţescu (rezervă).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`