Prima pagină » International » UE îl amenință pe Musk că Twitter va fi interzis dacă nu se conformează reglementărilor europene privind moderarea conținutului
UE îl amenință pe Musk că Twitter va fi interzis dacă nu se conformează reglementărilor europene privind moderarea conținutului

UE îl amenință pe Musk că Twitter va fi interzis dacă nu se conformează reglementărilor europene privind moderarea conținutului

30 nov. 2022, 23:20,
în International

Uniunea Europeană l-a amenințat pe Elon Musk că va interzice Twitter dacă miliardarul nu respectă regulile sale stricte privind moderarea conținutului, declanșând un conflict de reglementare cu privire la viitorul platformei de socializare, a informat miercuri Financial Times, relatează Reuters.

Elon Musk este supus presiunilor din partea SUA și a UE cu privire la deținerea Twitter, în timp ce autoritățile de reglementare reprimă efortul miliardarului de a transforma rețeaua socială într-un paradis al libertății de exprimare.

Comisia Europeană l-a amenințat miercuri pe Musk cu o interdicție

Comisia Europeană l-a amenințat miercuri pe Musk cu o interdicție dacă Twitter nu respectă reguli stricte de moderare a conținutului, deoarece secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a indicat că Washingtonul revizuiește achiziția rețelei sociale.

Avertismentul de la Bruxelles a venit într-un apel video între Musk și Thierry Breton, comisarul UE responsabil cu implementarea regulilor digitale, potrivit unor persoane care cunosc conversația.

Breton i-a spus lui Musk că Twitter trebuie să respecte o listă de reguli, inclusiv renunțarea la o abordare „arbitrară” pentru restabilirea utilizatorilor interziși, urmărirea dezinformarii „agresiv” și acceptarea unui „audit independent amplu” al platformei până anul viitor.

Breton a reiterat că Twitter s-ar putea confrunta cu o interdicție la nivel european sau cu amenzi de până la 6% din cifra de afaceri globală dacă ar încălca legea.

Musk a restabilit contul lui Donald Trump după ce a organizat un sondaj al utilizatorilor

Proprietarul Twitter a spus în mod repetat că crede că DSA este „foarte sensibil”, adăugând că a citit legislația și a considerat că ar trebui aplicată peste tot în lume. Musk a spus anterior că Twitter va respecta toate legile relevante.

Printre cerințele UE se numără ca Musk să ofere criterii clare pe baza cărora utilizatorii riscă să fie interziși. Musk a restabilit contul lui Donald Trump după ce a organizat un sondaj al utilizatorilor pentru a stabili dacă fostului președinte american ar trebui să i se permită să revină pe site.

Într-o postare pe blog, Twitter a spus că niciuna dintre politicile sale nu s-a schimbat și că echipa sa de încredere și siguranță a rămas „puternică și bine dotată”, dar a adăugat: „Abordarea noastră privind aplicarea politicilor se va baza mai mult pe de-amplificarea conținutului care încalcă: libertatea de exprimare, dar nu libertatea de acces.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *