Prima pagină » Actualitate » UE dă vina pe Rusia pentru criza alimentară
UE dă vina pe Rusia pentru criza alimentară

UE dă vina pe Rusia pentru criza alimentară

07 iun. 2022, 08:24, 1 ,
în Actualitate

UE dă vina pe Rusia pentru criza alimentară cu care se confruntă Europa. Ambasadorul Rusiei la ONU a ieșit nervos de la întâlnirea în care Consiliul de Securitate ONU s-a reunit. Președintele Consiliului European a lansat acuzaţii fără precedent.

Recent, Vladimir Putin a explicat faptul că Rusia nu se face vinovată de actuala criză alimentară și a dat unele cifre, într-un interviu acordat unei televiziuni din Rusia.

UE consideră că Rusia este de vină pentru criza alimentară

Charles Michel, președintele Consiliului European, a spus că Rusia este de vină pentru criza alimentară și folosește proviziile de hrană ca o „rachetă ascunsă” împotriva lumii în curs de dezvoltare, forțând oamenii la sărăcie. Trimisul rus Vassily Nebenzia l-a acuzat pe Michel că a răspândit minciuni.  Michel a acuzat, de asemenea, Rusia că a furat cereale și că a împiedicat plantarea și recoltarea culturilor în Ucraina din cauza activităților sale militare de acolo. Comentariile sale l-au determinat pe Nebenzia să iasă nervos din sală. La plecare, Michel i s-a adresat direct: „Poți părăsi camera, poate e mai ușor să nu asculți adevărul”.

Nebenzia a declarat pentru Reuters că nu poate rămâne din cauza „minciunilor pe care Charles Michel a venit aici să le distribuie”.

” Am spus clar ce putem face și ce nu putem face. Nu am instalat minele în zona de coastă, asta au făcut ucrainenii. Dacă vor demina zona, suntem pregătiți să asigurăm trecerea în siguranță pentru navele care transportă cereale”. a declarat ambasadorul rus la ONU

Vladimir Putin susține că Rusia nu blochează transportul de cereale din Ucraina

Într-un interviu acordat postului național de televiziune, Vladimir Putin, susţine că Rusia nu blochează niciun transport de cereale din Ucraina. Liderul de la Kremlin a dat mai multe detalii despre ce se întâmpla în zonă:

În primul rând, sunt niște lucruri obiective. Lumea produce aproape 800 de milioane de tone de cereale, grâu pe an. Acum ni se spune că Ucraina este pregătită să exporte 20 de milioane de tone. Așa că, 20 de milioane de tone din 800 de milioane de tone însumează 2,5%. Dar dacă continuăm de la faptul că grâul reprezintă doar 20% din toate produsele alimentare din lume – și în acest caz, nu sunt datele noastre, vin de la ONU – asta înseamnă că aceste 20 de milioane de tone de grâu ucrainean sunt doar 0,5%, practic nimic. Acesta este primul punct.

Al doilea. 20 de milioane de tone de grâu ucrainean sunt potențiale exporturi. Astăzi, organismele oficiale americane mai spun că Ucraina ar putea exporta 6 milioane de tone de grâu. Potrivit ministerului nostru al Agriculturii, cifra nu este de 6, ci de aproape 5 milioane de tone, dar ok, să presupunem că este 6, plus că ar putea exporta 7 milioane de tone de porumb – aceasta este cifra ministerului nostru al agriculturii. Ne dăm seama că nu este mult.

În actualul an agricol 2021-2022, vom exporta 37 de milioane și, cred, vom mări aceste exporturi la 50 de milioane de tone în 2022-2023. Însă asta este o aproximare. explica Vladimir Putin.

În altă ordine de idei, este bine de menţionat faptul că Rusia va permite transportul de cereale prin portul Odesa. Așadar, vom vedea care sunt concluziile faptului că UE acuză Rusia pentru criza alimentară.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *