Prima pagină » Actualitate » UDMR va participa la negocieri pentru formarea coaliției: „Până la urmă, țara trebuie guvernată”
UDMR va participa la negocieri pentru formarea coaliției: „Până la urmă, țara trebuie guvernată”

UDMR va participa la negocieri pentru formarea coaliției: „Până la urmă, țara trebuie guvernată”

20 oct. 2021, 13:33,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

UDMR îndeamnă la negocieri pentru formarea coaliției. Kelemen Hunor a spus după dezbaterile din Parlament că UDMR va contribui, dacă va fi solicitat, la găsirea unei soluții, atât cu PNL, cât și cu USR, precizând că „forța noastră și mijloacele noastre sunt limitate”.

„Până la urmă, țara trebuie guvernată, deciziile trebuie luate, fiindcă suntem într-o situație extrem, extrem de dificilă. UDMR va contribui, dacă va fi solicitat, la găsirea unei soluții, atât cu PNL, cât și cu USR, dar sigur forța noastră și mijloacele noastre sunt limitate. Așteptăm consultările de la Cotroceni, în momentul în care se anunță rezultatul votului de azi”, a spus Hunor.

UDMR, despre suspendare președintelui Klaus Iohannis

Partidul Uniunea Democrată Maghiară din România nu susţine suspendarea preşedintelui Klaus Werner Iohannis, a transmis, miercuri, 20 octombrie 2021, liderul formaţiunii politice, Kelemen Hunor.

„Eu nu susţin nicio suspendare. Au fost două suspendări post-decembriste – la una am participat – cu consecinţele de rigoare. Am avut atunci, dar totuşi a fost o problemă foarte, foarte serioasă pentru noi. La a doua suspendare nu am participat pentru că totuşi, până la urmă, e bine să înveţi din propriile tale greşeli. Acum, să mergem la o suspendare ar fi total nepotrivit, total contraproductiv în România în 2021 – 2022. Nu, categoric nu”, a declarat Kelemen Hunor la Parlament, scrie Agerpres.

Interpelat dacă crede că preşedintele României, Klaus Iohannis, ar putea fi un mediator mai implicat, el a arătat că nu poate da sfaturi șefului statului.

„Asta depinde de preşedinte ce alege. Eu nu pot să dau sfaturi preşedintelui. Totuşi, el are în spate 6 milioane şi ceva de voturi, el decide cât de activ şi cum, în ce modalitate trebuie să fie activ”, a spus liderul UDMR.

Ludovic Orban cere demisia lui Florin Cîțu și Klaus Iohannis

Fostul lider al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a transmis astăzi, după ce Guvernul Cioloș a căzut cu 184 de voturi împotrivă, faptul că Florin Cîțu și toți cei care l-au susținut ar trebuit să plece acasă. Mai mult decât atât, fostul șef al Camerei Deputaților îl scoate vinovat de situația actuală pe președintele Klaus Iohannis.

„O dată cu Cîţu ar trebui să plece acasă şi toţi cei care l-au susţinut. Sigură că astăzi ar fi foarte potrivit să-i cer demisia şi preşedintelui Iohannis, dar n-o s-o fac fiindcă ştiu că o fac degeaba. Îl somez în schimb public să-şi aducă aminte că este preşedintele României. Să înceteze bătaia de joc la adresa cetăţenilor români. Să renunţe la răfuielile politice meschine, să renunţe la ambiţia bolnavă de a-şi impune o voinţă contrară intereselor fundamentale ale României. Să înceteze să mai tuteleze şi să impună decizii conducerii PNL care să fie contrare interesului public şi interesului de a depăşi această criză.

Îl somez pe Iohannis să înceapă consultările nu peste o săptămână, aşa cum a făcut după căderea Guvernului, ci în seara asta sau chiar mâine, pentru a identifica o soluţie cât mai rapidă. Vreau să afirm răspicat că, din acest moment, nu mai sunt părtaș și nu mai vreau să fiu complice la niciun proiect care face rău României, care este plecat de la Klaus Iohannis sau de la Florin Cîțu sau de la gașca demolatoare ce a creat la ordinele lui Iohannis această gravă situație”, a declarat, de la Parlament, Ludovic Orban.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`