Prima pagină » Actualitate » Ucrainieni ieşiţi să se roage, după ce s-a declarat stare de război în toată ţara

Ucrainieni ieşiţi să se roage, după ce s-a declarat stare de război în toată ţara

24 feb. 2022, 10:42,
BZI.ro, în Actualitate

Imagini dramatice surprinse de un reporter CNN în Kiev, odată cu declanşarea sirenelor. Ucrainieni ieșiți să se roage, în timp ce majoritatea locuitorilor capitalei încearcă să iasă din oraş.

În primele ore ale operațiunii de apărare a Donbasului, infrastructura militară a Ucrainei, inclusiv aerodromurile militare, au fost scoase din funcțiune, a anunțat ministerul militar rus.

amuteiaj pe strazile marilor orase din Ucraina, sute de masini blocate in trafic

Spaima oamenilor în acest moment este că Ucraina va închide vama și bărbații nu vor mai putea pleca din țară

Ucrainieni ieşiţi să se roage

Ucrainieni ieșiți să se roage, este imaginea descrisă de un reporter CNN. Deşi afară este foarte frig, oamenii din Harkov nu au ezitat să spere că doar divinitatea îi mai poate ajuta.

„Cred că arată disperarea acestui moment. Vedem un grup mic de oameni şi sper că îi puteţi vedea şi voi, un grup care s-a adunat în piaţă, s-au aşezat în genunchi şi se roagă. În acest moment, chiar nu se poate şti ce va urma, ce se va întâmpla în continuare cu poporul ucrainean în orele următoare”, a transmis Clarissa Ward.

Aceasta îi compătimeşte pe oamenii de rând care nu au făcut nimic rău ca să merite să treacă prin astfel de clipe îngrozitoare.

„Este foarte frig, aşa că faptul că îi vedem pe aceşti oameni în genunchi pe piatra rece, rugându-se, este emoţionant.

Cred că imaginile vorbesc despre ceea ce simt ucrainenii de rând care nu au făcut nimic rău ca să merite aşa ceva, care nu sunt într-un conflict cu Rusia, care nu îşi doresc război, care nu au treabă cu geopolitica, dar care sunt până la urmă cei care suportă efectele acestui atac major din partea uneia dintre armatele cele mai sofisticate din lume asupra unei naţiuni suverane independente”, a mai spus jurnalista.

grup de ucrainieni ce se roaga

Reporterul îi compătimeşte pe oamenii de rând care nu au făcut nimic rău ca să merite să treacă prin astfel de clipe îngrozitoare

Ministerul Apărării, primele informații despre situația din Ucraina acum

Ministerul rus al Apărării a declarat că militarii trupelor de frontieră ale Ucrainei nu opun rezistență armatei ruse. Totodată, potrivit unui comunicat al serviciului de frontieră ucrainean, angajații acestuia au permisiunea să deschidă focul în funcție de situație.

Senatorul Vladimir Dzhabarov consideră că mai devreme sau mai târziu va fi necesar începerea unor negocieri cu cei de la  Kiev. Negocierile diplomatice dintre Rusia și Ucraina vor începe doar odată cu crearea unor condiții adecvate pentru acestea. Vladimir Dzhabarov, prim-adjunct al șefului Comisiei pentru afaceri internaționale a Consiliului Federației, a anunțat inevitabilitatea dialogului.

bombardament asupra Ucrainei, fum, explozie

Senatorul Vladimir Dzhabarov consideră că mai devreme sau mai târziu va fi necesar începerea unor negocieri cu cei de la  Kiev

Oamenii din Cernăuți au fugit în România, din cauza războiului

Un clujean căsătorit cu o româncă din Cernăuți, Laurian Rus, aflat și el printre cei care vrea să-și știe familia în siguranță, în afara Ucrainei, a declarat că a primit un telefon joi dimineață, puțin înainte de ora 6.00, de la un prieten din Kiev, care i-a spus că acolo se trage.

„Am pus bagajele în mașină, am încercat să convingem rudele pe care le avem acolo… Noi am pus în mașină tot ce am crezut că ne trebuie – acte pe proprietățile de acolo, haine… Lumea e panicată și multă lume se înghesuie la vamă. Pe jos, cu bagaje, cu copii…cu geamantane, cu copii în brațe… Oamenii sunt speriați, speră să nu ajungă războiul până la Cernăuți. Mai mult decât atât, speră să se încheie”, a spus Laurian Rus.

Spaima oamenilor în acest moment este că Ucraina va închide vama și bărbații nu vor mai putea pleca din țară.

Reamintim, în urma evenimentelor din această zi, un reporter CNN a surprins un grup de ucrainieni ieșiți să se roage. Având în vedere că majoritatea locuitorilor capitalei Ucrainei încearcă să iasă din oraş, aceștia apelează la îndurarea divină ca o ultimă sursă de salvare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *