Prima pagină » International » Ucrainenii lovesc din nou în Crimeea. Au scufundat două abarcațiuni rusești
Ucrainenii lovesc din nou în Crimeea. Au scufundat două abarcațiuni rusești

Ucrainenii lovesc din nou în Crimeea. Au scufundat două abarcațiuni rusești

10 nov. 2023, 23:59,
în International

Dronele navale ucrainene au atacat în Crimeea și scufundat două mici ambarcațiuni rusești de debarcare, a anunțat vineri agenția de informații militare a Ucrainei, citată de Reuters.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Rusiei, care a confiscat și anexat peninsula Crimeea de la Ucraina în 2014 și a cărei Flotă a Mării Negre își are cartierul general în orașul Sevastopol din Crimeea.

Cele două nave rusești au fost lovite în timpul nopții

Un raport inițial al serviciilor de informații militare a declarat că cele două nave rusești au fost lovite în timpul nopții.

O actualizare de seară a precizat că atacul a fost efectuat de drone navale asupra celor două nave în Golful Vuzka, în partea de vest a peninsulei. Una dintre amfibii ar fi o navă din clasa Akula, iar cealaltă din clasa Serna.

„Rezultatele serviciilor de informații desfășurate la 10 noiembrie 2023 în apropiere de Golful Vuzka, în Crimeea ocupată temporar, arată că, în urma unui atac cu drone navale, două nave de debarcare rusești de mici dimensiuni au fost distruse”, se arată în raport.

„Ca urmare a atacului, ambele nave s-au scufundat, Akula imediat, iar Serna după încercări de a o salva”, potrivit ucrainenilor.

Navele aveau echipaj și erau încărcate cu vehicule blindate

Armata ucraineană a declarat că navele aveau echipaj și erau încărcate cu vehicule blindate.

Ucraina spune că unele nave ale marinei rusești s-au mutat din Sevastopol în urma atacurilor recente.

În cele mai recente rapoarte despre lupte, agenția rusă de știri RIA a citat Ministerul rus al Apărării, care a declarat că apărarea aeriană rusă a doborât vineri dimineață două drone ucrainene deasupra Crimeei și una deasupra regiunii Tula, la sud de Moscova.

Kievul nu a comentat informația, iar Reuters nu a putut verifica raportul.

Oficialii ucraineni au declarat că artileria rusă și atacurile cu drone au ucis trei persoane și au avariat o infrastructură nespecificată, linii electrice și o conductă de gaz în regiunile Dnipropetrovsk și Herson.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *