Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ucraineni ieşiţi în Herson pentru a protesta împotriva războiului, atacaţi de armata rusă – VIDEO

Ucraineni ieşiţi în Herson pentru a protesta împotriva războiului, atacaţi de armata rusă – VIDEO

27 apr. 2022, 13:33, 3 ,
în Razboi în Ucraina

Protestatari ucraineni atacaţi de armata rusă. Soldații ruși au tras, miercuri, 27 aprilie, în manifestanții pașnici care au ieșit în Herson să protesteze împotriva ocupației rusești. Conform presei ucrainene, în urma atacului, patru persoane au fost rănite.

atacaţi de armata rusă, protestatari ucraineni ce sunt atacati de armata rusa

În imaginile apărute pe rețelele sociale, mai mulţi protestatari ucraineni au fost atacaţi de armata rusă, în fața sediului administrației locale, ocupat de forțele rusești

Protestatari ucraineni atacaţi de armata rusă în Herson

În imaginile apărute pe rețelele sociale, mai mulţi protestatari ucraineni au fost atacaţi de armata rusă, în fața sediului administrației locale, ocupat de forțele rusești. Manifestanţii poartă drapelul Ucrainei și scandează împotriva rușilor. La un moment, se poate observa cum rușii încep să tragă spre ei și să dea cu gaz lacrimogen.

Având în vedere că atacul a provocat ranirea a cel puţin patru persoane, în cadrul altor imagini se poate observa cum persoanele rănite primesc îngrijiri medicale în stradă.

Armata Federaţiei Ruse a afirmat marţi seara, 26 aprilie, că a făcut cuceriri teritoriale importante în estul şi sudul Ucrainei, printre care capturarea întregii regiuni Herson.

C toate acestea, în ciuda afirmaţiilor Moscovei, există informaţii contradictorii cu privire la controlul regiunii Herson.

Marţi, cu câteva ore mai devreme de atacul asupra protestatarilor, comandantul militar ucrainean al regiunii a afirmat că linia de apărare se află în interiorul Hersonului şi că forţele ruse nu au reuşit să treacă de ea.

Totoodata, în zilele anterioare, autoritățile ucrainene au precizat că rușii intenționează să organizeze un referendum în Herson pentru independența regiunii.

atacaţi de armata rusă, militari rusi, drapel al Rusiei, tanc rusesc

La un moment, se poate observa cum rușii încep să tragă spre ei și să dea cu gaz lacrimogen

Reacții în lanț după afirmația lui Serghei Lavrov

Într-o altă ordine de idei, amintim că secretarul de stat britanic, James Heappey a oferit răspuns afirmaţiei ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, referitoare la posibilitatea izbucnirii unui Al Treilea Război Mondial. În acest sens, Marea Britanie precizează faptul că NATO a fost implicată în consolidarea Flancului Estic, de vreme ce comunitatea donatorilor nu este compusă doar din statele care alcătuiesc alianţă, ci şi din altele din exterior.

”Nu este inevitabil ca Rusia să cucerească Donbasul, însă există toate şansele ca ucrainenii să învingă”, datorită sprijinului oferit de statele din întreaga lume şi a echilibrului dintre cele două părţi, a mai afirmat Heappey. De asemenea, el a mai subliniat că ”motivul pentru care există un război în Ucraina este că Rusia a trecut peste graniţele unei ţări suverane şi a început să îi invadeze teritoriul”, relatează The Guardian.

Totodată, și oficialul ucrainean Dmitro Kuleba a răspuns omologului său rus Serghei Lavrov, care a avertizat luni, 25 aprilie, cu privire la pericolul unui război nuclear care, în opinia şefului diplomaţiei de la Moscova, „este grav, real (şi) nu trebuie subestimat”.

Reiterăm contextul acestor discuții, dat fiind de declarația lui Serghei Lavrov, conform căreia, „deşi respingerea unui război nuclear este poziţia de principiu a Moscovei, pericolul unui astfel de conflict nu trebuie subestimat”.

Comentarii
  • UCRAINIENII TREBUIA SA STRIGE FARA FRICA INCONTINUU MOARTE RUSIEI, MOARTE LUI PUTIN !!!!!! MOARTE RUSIEI MOARTE LUI PUTIN ASA TREBUIA SA STRIGE SI SA NU SE DISPERSEZE CAND AU FOST ATACATI DE RUSI, ADICA SA NU FACA JOCURILE RUSILOR CRIMINALI PUTINISTI, TREBUIA SA NU FUGA, ERA BINE DACA AVEAU SI UN TANC IN APROPIERE CU UCRAINIENI SA RIPOSTEZE DAR NU S-AU ORGANIZAT !!!!

  • Смерть России, смерть Путина

    sa crapi in chinuri putin cu ciulavecii tai imputzitzi, sa ajungi praf si pulbere (tero)rusia!

  • Putin trebuie impuscat urgent el si copiii lui cei 6 satane-copii, sa fie arsi in cremator , asa nebun criminal nu trebuie ingropat in pamant. Rusia cum de suporta sa aiba asa un presedinte criminal si nu face nimic? Putin satana psihopat a avut inca curajul sa mearga la Inviere sa intre in biserica Domnului acest criminal, cadavru imputit unde era alt criminal nazist patriarhul Rusiei criminale Kirill care la fel trebuie impuscat. Milioane de bombe pe Rusia asta merita acest popor comunist nazist. Oare mai suntem in secolul 21 sau Rusia ne-a intors in 1916 sau 1940?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *