Prima pagină » National » Ucrainean refugiat în România căutat pentru că a violat o fetiță
Ucrainean refugiat în România căutat pentru că a violat o fetiță

Ucrainean refugiat în România căutat pentru că a violat o fetiță

02 aug. 2022, 14:18,
BZI.ro, în National

Momente reprobabil în România unde un refugiat ucrainean ar fi violat o fetiță în hotelul în care stătea împreună cu fiul acestuia. Autoritățile române au emis un mandat internațional de arestare. Bărbatul a dispărut fără urmă și nu se știe cu exactitate dacă se mai află în țară.

De la începutul războiului din Ucraina, România a primit zeci de mii de refugiați în țară. Statul român, dar și românii simpli le-au asigurat condiții bune. De la cazare, până la numeroase beneficii.

Ucrainean refugiat în Romania acuzat de viol

Conform autorităților române, care au emis şi un mandat de arestare internaţională, un ucrainean refugiat în România este căutat pentru că ar fi violat o fetiță. Incidentul s-a petrecut într-un hotel din Sectorul 1 unde acesta era cazat împreună cu fiul acestuia. În același hotel era cazată și o fetiță de origine ucraineană. Fedorov Yevhen în vârstă de 45 de ani ar fi întreţinut relaţii sexuale cu aceasta.

După ce a făcut oribila faptă, bărbatul a reuşit să fugă din hotel împreună cu fiul acestuia. Nu se cunoaște cu exactitate locația în care a ajuns bărbatul, dar Poliția Română a emis un mandat de arestare internațională după ce magistrații au hotărât ca bărbatul să fie reținut arestat preventiv pentru 30 de zile. În acest moment, Fedorov Yevhen figurează şi pe site-ul Poliţiei Române la „Persoane Urmărite”.

De la începutul războiului din Ucraina, pe teritoriul româniei au mai fost semnalate cazuri de încălcări ale legii făcute de refugiații din Ucraina. Totuși, nu au fost raportate, până în aceste momente cazuri de violuri.

Ce beneficii mai au refugiații din România

Din clipa în care războiul din Ucraina a început, zeci de mii de refugiați au apărut la granița cu România. Aceștia au fost ajutați iniţial de cetățenii români care trăiesc în zona vămilor, iar ulterior totul s-a extins și în toată țara. Refugiații din Ucraina au în continuare beneficii acordate de statul român, inclusiv sume de bani pentru hrană. Românii care primesc în îngrijire refugiați pot cere bani de la statul român. Una peste alta, în raport sanitar, medicii atrăgeau atenţia asupra faptului că valul de refugiați din Ucraina poate aduce numeroase boli:

Din punctul meu de vedere poate fi o problemă care necesită testare la cei simptomatici. Totuşi, în legătură cu refugiații din Ucraina vreau să aduc în discuţie problema tuberculozei. Ucraina este o tară cu incidența tuberculozei crescută şi mai dificil, sau mai critic decât România este că au 1 din 3 cazuri de tuberculoză din Ucraina este cu multidrog rezistent. explica Beatrice Mahler în urmă cu câteva luni.

Așadar, ucraineanul refugiat în România acuzat de viol este căutat internaţional şi unele surse afirmă că este doar o chestiune de timp până când va fi găsit şi deservit legii.

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *