Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ucraina va reduce consumul de energie după ce Rusia a distrus centralele electrice
Ucraina va reduce consumul de energie după ce Rusia a distrus centralele electrice

Ucraina va reduce consumul de energie după ce Rusia a distrus centralele electrice

20 oct. 2022, 08:40,
în Razboi în Ucraina

Oficialii din Ucraina au anunțat că vor reduce consumul de energie pentru că 30% dintre centralele electrice ale țării au fost distruse de Rusia. Operatorul de energie i-a îndemnat pe ucrainieni să își încarce bateriile, telefoanele și să se aprovizioneze cu alimente pentru a face față acestor pene de curent.

La polul opus, tot din cauza războiului, Uniunea Europeană a anunțat că va reduce consumul de energie din cauza incapacității de a asigura resursele necesare.

Ucraina reduce consumul de energie din cauza distrugerii centralelor electrice de către Rusia

Compania națională de energie a Ucrainei a îndemnat cetățenii să „încarce totul” joi la ora 07:00 din cauza întreruperilor de curent cauzate de loviturile rusești cu rachete. Va fi redus consumul de energie pentru că, conform sursei citate, o bună parte din centralele electrice au fost distruse de Rusia. Întreruperile de până la patru ore la un moment dat vor afecta întreaga țară joi, a declarat operatorul de rețea Ukrenergo.

Asta în condiţiile în care miercuri a decretat Legea Marțială în teritoriile pe care le-a anexat. Măsuri de securitate sporite au intrat în vigoare și în Rusia – în principal zone de-a lungul graniței cu Ucraina. În pregătirea pentru pene de curent, Ukrenergo a făcut apel la ucraineni să se aprovizioneze cu apă și să se asigure că au „șosete și pături calde pentru familie și prieteni”. Telefoanele, băncile de alimentare, torțele și bateriile trebuie încărcate, le-a transmis ucrainienilor, operatorul de energie. Președintele Volodimir Zelenski a declarat joi că 30% din centralele ucrainene au fost distruse de atacurile aeriene ruse.

Ukrenergo a spus că au avut loc mai multe atacuri asupra instalațiilor electrice în ultimele 10 zile decât în ​​toată perioadă anterioară de la invazia Rusiei din 24 februarie.

„Mâine [joi] vom aplica restricții de consum controlate, calculate, ceea ce trebuie să facem, pentru a ne asigura că sistemul funcționează într-un mod echilibrat”, se arată în comunicatul său pe rețelele de socializare.

Întreruperi de curent în toată Ucraina

Ukrenergo a spus că pot avea loc întreruperi de curent „în toată Ucraina între orele 7:00 și 22:00” și i-a sfătuit pe cetățeni să verifice site-urile web ale operatorilor de rețele regionale pentru a vedea unde și când exact.

Întreruperile sporadice de curent au afectat deja părți ale capitalei Kiev și multe dintre regiunile Ucrainei . Rachetele rusești au deteriorat infrastructura în toată Ucraina, inclusiv în orașe precum Lviv din vest – la distanță lungă de lupte. Autoritățile i-au îndemnat pe ucraineni să-și reducă consumul de energie în timpul serii.

„Nu excludem ca, odată cu apariția vremii reci, să vă cerem ajutorul mai des”, a spus Ukrenergo.

Interesant este faptul că, odată declanțată legea marțială de către Rusia vor exista escaladări ale conflictului în Ucraina. Vorbim despre faptul că populația aflată în regiunile anexate de Moscova va avea mai multe reguli. Legea marțială înseamnă controale de securitate mai stricte și restricții de circulație în zonele afectate. Dar războiul a îngrădit deja drepturile și libertățile ucrainenilor aflați sub ocupație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *