Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ucraina transmite că Anton Kuprin, căpitanul crucișătorului Moskva a murit în explozia de la bordul navei
Ucraina transmite că Anton Kuprin, căpitanul crucișătorului Moskva a murit în explozia de la bordul navei

Ucraina transmite că Anton Kuprin, căpitanul crucișătorului Moskva a murit în explozia de la bordul navei

15 apr. 2022, 18:46,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Ucraina susține că Anton Kuprin, comandatul crucișătorului Moskva, a murit după ce muniția de la bordul navei a explodat.

„Căpitanul de prim rang, comandantul navei amirale a crucișătorului Moskva al Flotei Mării Negre, Anton Kuprin a murit în timpul exploziei și incendiului de la bord”, a spus Anton Gerașcenko, consilier al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei.

Cel puțin două din rachetele Neptun ar fi lovit crucișătorul, în apropiere de Insula Șerpilor. Moscova neagă atacul și susține că nava s-a scufundat după ce a suferit pagube ca urmare a unui accident cu muniția la bord.

Nava de război rusă Moskva s-a scufundat

Nava de război rusă Moskva s-a scufundat, la o zi după ce a fost raportat faptul că a fost avariată de un incendiu sau de un atac cu rachete ucrainene.

Ministerul rus al Apărării a transmis că nava amiral a flotei rusești din Marea Neagră, crucișătorul înarmat cu rachete Moskva, a fost grav avariată, după ce muniția de la bord a explodat. Anunțul a venit după ce ucrainenii au anunțat că au lovit crucișătorul cu două rachete Neptun.

Moskva era înarmată cu 16 rachete de croazieră

Agențiile de știri rusești au declarat că Moskva, pus în funcțiune în 1983, era înarmat cu 16 rachete de croazieră anti-navă „Vulkan” cu o rază de acțiune de cel puțin 700 km. Interfax nu a oferit mai multe detalii despre incident.

Nava de 12.500 de tone are de obicei un echipaj de aproximativ 500 de persoane. Mosckva a participat la intervenția militară din Siria, rușii luptând de partea lui Bashar al-Assad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *