Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ucraina susține că au fost lovite clădiri private, iar Rusia spune că au fost vizate clădiri militare în cel mai recent atac în regiunea Odesa
Ucraina susține că au fost lovite clădiri private, iar Rusia spune că au fost vizate clădiri militare în cel mai recent atac în regiunea Odesa

Ucraina susține că au fost lovite clădiri private, iar Rusia spune că au fost vizate clădiri militare în cel mai recent atac în regiunea Odesa

11 iul. 2022, 21:33, 1 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Astăzi, 11 iulie, un tir de rachete a lovit regiunea Odesa. Potrivit serviciului de presă al Procuraturii Regionale din Odesa, citat de Unian.net, au fost înregistrate distrugeri semnificative la nivelul satului stațiune și în depozitul Belgorod-Nistru.

Ucraina acuză soldații ruși că au provocat din nou atacuri cu rachete asupra populației civile din regiunea Odesa. În special, rușii au bombardat satul stațiune din districtul Belgorod-Dnestrovski.

„Din cauza atacurilor cu rachete, o clădire rezidențială și un depozit aparținând întreprinderii de stat Belgorod-Dnestrovsky Commercial Sea Port au primit distrugeri semnificative”, se arată în raport.

Procuratura susține că au fost avariate cinci case particulare

De asemenea, pe o rază de 1 kilometru de la locurile de explozie din casele învecinate și clădirile, pereții, acoperișurile și ferestrele sparte au fost avariate. Cel puțin 5 case particulare au fost avariate, transmite procuratura.

Potrivit datelor preliminare, nu există morți și răniți. Sunt identificate persoane care au suferit pagube materiale.

Procurorii interoghează victimele, martorii și martorii oculari. Epave din mecanismul rachetelor au fost găsite la fața locului și au fost confiscate.  „Trebuie remarcat faptul că nu există facilități militare în acest teritoriu”, a precizat parchetul.

Varianta Federației Ruse este diferită de cea a Ucrainei

Au fost inițiate proceduri penale în legătură cu încălcarea legilor sau obiceiurilor de război (articolul 438 partea 1 din Codul penal al Ucrainei). După cum a relatat UNIAN mai devreme, astăzi, 11 iulie, rușii au tras 7 rachete în regiunea Odesa, iar una dintre ele a lovit o casă privată dintr-unul dintre satele de coastă.

Varianta Rusiei este diferită. Ministerul Apărării din Federația Rusă susține că atacul din Odesa a țintit infrastructura militară a Ucrainei. Potrivit oficialilor ruși radarele ucrainene nu ar fi detectat atacul rusesc.

Comentarii
  • Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a cerut luni Ucrainei să recunoască adevărul ruşinos despre cum naţionaliştii ucraineni au masacrat peste 100.000 de polonezi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *