Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ucraina și Rusia urmează să poarte negocieri la granița cu Belarus

Ucraina și Rusia urmează să poarte negocieri la granița cu Belarus

28 feb. 2022, 08:18,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Ucraina și Rusia urmează să poarte negocieri la granița dintre Belarus și Ucraina. O declarație din aplicația de mesagerie Telegram a spus că cele două părți se vor întâlni într-o locație nespecificată de la granița cu Belarus și nu a dat o oră precisă pentru întâlnire.

Președintele Volodymir Zelenski a spus că trebuie să folosească orice ocazie pentru a asigura pacea. În condiţiile în care Ucraina rezistă eroic în fața invadatorilor ruși.

UPDATE: Delegația din Ucraina a ajuns în Belarus unde urmează să aibă negocieri cu Rusia.

Ucraina și Rusia urmează să poarte negocieri la granița dintre Belarus și Ucraina

Anunțul a venit la câteva ore după ce Rusia a confirmat că delegația sa a zburat în Belarus pentru a aștepta discuțiile. Așadar este de așteptat să se poarte negocieri dure intre Ucraina și Rusia. Oficialii ucraineni au respins inițial decizia, spunând că orice discuții ar trebui să aibă loc în altă parte decât Belarus, unde Rusia a plasat un contingent mare de trupe.

„Nu prea cred în rezultatul acestei întâlniri, dar lăsați-i să încerce ca mai târziu nici un singur cetățean al Ucrainei să nu aibă nicio îndoială că eu, ca președinte, am încercat să opresc războiul, când a fost chiar și un mic, dar totuși. o șansă.”

Președintele Vladimir Putin a ordonat forțelor nucleare ruse să fie puse în alertă maximă ca răspuns la ceea ce el a numit „declarații agresive” ale principalelor puteri ale NATO. Vorbind la o întâlnire cu înalții săi oficiali, Putin i-a ordonat ministrului rus al apărării și șefului Statului Major al armatei să pună forțele de descurajare nucleară într-un „regim special de luptă”.

„Țările occidentale nu iau doar acțiuni neprietenoase împotriva țării noastre în sfera economică”, a spus el în comentarii televizate. Dar oficiali de rang înalt din membrii lideri ai NATO au făcut declarații agresive cu privire la țara noastră”

Reacția SUA la amenințările nucleare ale Rusiei

Ambasadorul SUA la ONU a răspuns comentariilor de la Moscova. Acesta s-a arătat șocat de declarațiile lui Putin și și-a exprimat îngrijorarea asupra acțiunilor iresponsabile pe care Rusie le-ar putea lua.

„Președintele Putin continuă să intensifice acest război într-un mod total inacceptabil”, a spus ambasadorul Linda Thomas-Greenfield.

„Și trebuie să continuăm să condamnăm acțiunile lui în cel mai puternic și mai puternic mod posibil”.  Ea a adăugat că „rămâne de văzut” dacă Rusia acționează cu bună-credință în privința discuțiilor.

În această situație, de la Moscova până în Siberia, activiștii ruși anti-război au ieșit din nou în stradă pentru a protesta împotriva invaziei, în ciuda arestărilor a sute de protestatari în fiecare zi. Manifestanții au organizat marșuri în centrele orașelor, scandând „Nu războiului!”.  Protestele împotriva invaziei au început joi în Rusia și au continuat zilnic de atunci, chiar dacă poliția s-a acționat rapid pentru a reprima mitingurile și a reținut sute de protestatari. Au fost proteste mari, de amploare în mai toate capitalele principale ale planetei.

Așadar, negocierile dintre Rusia și Ucraina urmează să se întâmple la Belarus, unii specialiști considerând că Vladimir Putin ar vrea să obțină capitularea Ucrainei. Sunt slabe șanse ca acest lucru să se întâmple mai ales că forțele armatei ucrainiene au rezistat eroic până acum. Chiar dacă pe unele surse au apărut condițiile Rusiei pentru oprirea războiului din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *