Prima pagină » International » Ucraina se pregătește de o nouă contraofensivă, Donald Trump este de părere că: “Ucraina trebuie să facă parte din Rusia”

Ucraina se pregătește de o nouă contraofensivă, Donald Trump este de părere că: “Ucraina trebuie să facă parte din Rusia”

06 mai 2024, 14:37, 5 ,
în International

Armata ucraineană are un nou obiectiv, și anume să pregătească și să optimizeze diviziile pentru o nouă contraofensivă.

Comandantul trupelor terestre ale Forțelor Armate Ucrainene, Alexander Pavlyuk, a anunțat că Ucraina va lansa o nouă contraofensivă în cursul acestui an. Ba mai mult, planurile sunt deja făcute și se așteaptă doar terminarea pregătirii diviziilor de atac.

Ucraina încearcă o nouă contraofensivă

Situația pe front s-a deteriorat încă din luna februarie, atunci când armata ucraineană a pierdut câteva teritorii foarte importante din regiunea Donetsk, dar și Avdeyevka. Presa ucraineană, împreună cu comandanții armatei, își îndreaptă critica către Statele Unite și Uniunea Europeană pentru întârzierea ajutorului promis. Declaratia comandantului forțelor terestre, Alexander Pavlyuk, a vinet într-un moment în care Ucraina se confruntă cu un moral foarte scăzut. În dorința orbă a lui Putin de a cuceri cât mai mult teritoriu cu orice preț, armata rusă a reușit să se apropie tot mai mult de capitala Ucrainei. Chiar dacă încă sunt la distanță de aceasta, reușesc să cucerească tot mai mult teritoriu în fiecare zi. Ce este și mai trist pentru armata ucraineană este faptul că Congresul American încă nu a aprobat contribuția financiară de 60 de miliarde de dolari pentru armata ucraineană. Fără această aprobare, Congresul nu poate oferi niciun sprijin armatei ucrainene din partea Pentagonului. Cu toate acestea, generalii fac promisiuni de un contraatac miraculos care să împingă armata rusă înapoi peste graniță.
Sullivan, consilierul pentru probleme de securitate națională al Casei Albe, a declarat recent că: „Ucraina va recuceri teritoriul pe care rușii l-au ocupat”, această declarație arată foarte clar modul în care administrația Biden vede și înțelege războiul în următoarea perioadă.
Totuși, mai mulți experți au tras concluzia că această nouă ofensivă necesită atât un ajutor militar din partea SUA cât și a restului statelor NATO pentru a putea fi îndeplinită. Statele Unite conduc în prezent discuții cu membrii Grupului celor 7 (G7) pentru a elabora un nou pachet militar pentru a ajuta Ucraina în război. Pachetul ar fi în valoare de peste 50 de milioane de euro și ar conține de la arme până la muniții și artilerie. Suma de unde ar putea să se ofere acest pachet pare a fi finanțată din profiturile generate din dobânzile acumulate la activele rusești înghețate.

Trump vrea alipirea Ucrainei cu Rusia

Acum o lună, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că, chiar dacă unii generali au planuri de o nouă contraofensivă, aceasta va fi imposibilă fără ajutorul din partea aliaților occidentali. De asemenea, armata rusă încă duce o tactică de ofensivă și are planuri de a o continua pe tot parcursul verii. Ca apoi, când vremea se strică, să poată să țină piept armatei ucrainene care va încerca să atace.
În contextul alegerilor prezidențiale, mulți spun că ajutorul spre Ucraina s-ar putea să se termine, mai ales dacă Donald Trump va ajunge președinte. Acesta a fost surprins zicând într-o discuție privată că ar putea pune capăt războiului cu Rusia făcând presiuni asupra Ucrainei să cedeze Crimeea și regiunea Donbas lui Putin. Potrivit unui fost consilier al lui Trump, fostul președinte a susținut foarte clar că Ucraina „trebuie să facă parte din Rusia”.
În pofida acestor comentarii, Donald Trump și-a dat votul pentru sprijinul președintelui Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, care a permis votul privind ajutorul militar către Ucraina. Însă s-ar putea ca ajutorul acordat să fie doar sub formă de împrumuturi.
Ucraina se pregătește de o nouă contraofensivă împotriva Rusiei, totuși Zelenski recunoaște că ar fi imposibilă fără ajutor din partea vestului.imaimagine cu Zelinki langa armata ucraineanaUcraina se pregătește de o nouă contraofensivă împotriva Rusiei, totuși Zelenski recunoaște că ar fi imposibilă fără ajutor din partea vestului.

Comentarii
  • din punct de vedere istoric portocaliul are dreptate…

  • Trump are dreptate! Sa speram ca va fi din nou presedinte.

  • Suka ruZIa si sustinatorilor putleristi

    Ucraina este stat independent recunoscut chiar de ruZia,asa ca orcile putleriste n-au decat sa suga plua la mujici

  • Nu cred ca Rusia se va lega la cap cu teritoriile situate la Vest de Nipru. Industria si resursele sunt la Est de Nipru. Oricum, regiunile vestice sunt locuite de dereglati la bibilica. Pretind ca „rasa ucraineana” este acolo de milioane de ani (deci de dinainte de autralopiteci!) si ca ei sunt intemeietorii Europei, motive pentru care ei sunt convinsi ca li se cuvine orice le da prin cap sa ceara. Recent au cerut sa nu mai fie inrolati, motivand ca ei sunt o rasa superioara, care trebuie prezervata cu orice cost!!!
    Nu stiu daca stiti, dar ei au pretentie si la judetele nordice: Botosani, Suceava, Maramures, ca si acolo sunt cativa ucraineni. Totusi, in Germania sunt mai multi …

  • Ucrainieni spalati pe creier, bine le face Rusia,chiar merita , ne- am convins. Nu va fi Ucraina nici in Ue nici in Nato si va fi vanduta la bucata. Zelenski a vrut razboi a fost platit cu saci de dolari fara sa se gandeasca o secunda ca nu – l va castiga si va pierde tot. El a promis ca va distruge rusia pentru interesele americii dar planurile lui si a altora ,esec total.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *