Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ucraina se laudă cu lovituri „la secundă”. Patru elicoptere rusești, doborâte în 18 minute
Ucraina se laudă cu lovituri „la secundă

Ucraina se laudă cu lovituri „la secundă”. Patru elicoptere rusești, doborâte în 18 minute

12 oct. 2022, 20:00, 1 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Ucraina a doborât patru elicoptere rusești în doar 18 minute, într-o confruntare care avut loc în sudul Ucrainei, susțin surse ucrainene citate de Sky News, anunță Mediafax. Surse pro-ruse au confirmat parțial afirmațiile pe aplicația Telegram.

Unitățile de rachete antiaeriene ale Forțelor Aeriene ale Ucrainei ar fi lovit aeronavele rusești între orele 8.40 și 8.58 miercuri dimineață.

„Au fost efectuate trageri și spre alte două elicoptere, astfel încât există o mare probabilitate ca numărul elicopterelor doborâte confirmate să crească”, au anunțat reprezentanții Forțele aeriene ucrainene.

Aceaștia au mai spus că un elicopter rusesc, despre care se crede că este un Ka-52, s-a prăbușit pe un teritoriu recent eliberat, în timp ce celelalte s-au prăbușit în spatele liniilor inamice.

Aeronavele rusești „asigurau sprijin pentru trupele de la sol în direcția sud” când au fost doborâte, au precizat ucrainenii.

Rusia a transmis ce așteptări are de la întâlnirea Putin – Erdogan

Președinții rus și turc, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan, se întâlnesc joi în Kazahstan. Moscova se așteaptă ca liderul turc să-i facă omologului său rus o propunere concretă de mediere a conflictului din Ucraina.

„Turcii își vor oferi medierea. Erdogan va propune, probabil, ceva oficial. Dacă vor avea loc contacte (ruso-ucrainene), aceasta ar urma să se petreacă pe teritoriul turc”, a declarat Iuri Uşakov, consilierul diplomatic al Kremlinului.

Oficialul rus a lăudat poziția Turciei, care nu s-a alăturat sancțiunilor occidentale, pe care Moscova le consideră „ilegitime”

Membru NATO, Turcia, care depinde de gazele și petrolul rusesc, a depus, de la invazia rusă în Ucraina, eforturi să-și mențină relațiile atât cu Kievul, cât și cu Moscova.

Turcia a găzduit pe teritoriul său discuții între reprezentanți ruși și ucraineni

În două rânduri, în martie, Turcia a găzduit pe teritoriul său discuții între reprezentanți ruși și ucraineni, care în cele din urmă au eșuat.

Erdogan s-a întâlnit cu Putin de trei ori în ultimele trei luni și discută regulat la telefon cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

În acest context, șeful diplomației turce, Mevlut Cavusoglu, a cerut marți Rusiei și Ucrainei o încetare a focului „cât mai curând posibil”, dar Volodimir Zelenski a susținut în fața unei reuniuni virtuale de urgență a liderilor G7 că nu mai e nimic de negociat cu Vladimir Putin.

Reacționând la această poziție, Iuri Uşakov a transmis că „niciodată nu trebuie să spui „niciodată”.

Comentarii
  • se duc miliardele lui putler pe apa sambetei in loc sa dezvolte tara ptr mujici tot cu mentalitate tribala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *