Prima pagină » International » Ucraina rezistă eroic în fața atacului armat al Rusiei
Ucraina rezistă eroic în fața atacului armat al Rusiei

Ucraina rezistă eroic în fața atacului armat al Rusiei

24 feb. 2022, 23:29,
în International

Ucraina anunță că rezistă eroic în fața lui Vladimir Putin, în prima zi de atacuri armate. Situația din Zona Operațională Donețk este tensionată, dar controlată de Forțele Comunale, asta transmit autoritățile militare de la Kiev, informează NEXTA.

„Toate unitățile militare opun o rezistență acerbă invadatorilor ruși, iar soldații ucraineni dau dovadă de un curaj și un eroism fără precedent. Forțele combinate au reușit să zădărnicească planul Kremlinului pentru o ofensivă rapidă”, informează Ucraina.

dezastru Ucraina

Situația din Zona Operațională Donețk este tensionată, dar controlată de Forțele Comunale

De asemenea, aceștia transmit că inamicul nu a putut avansa adânc în direcția estică și că armata ucraineană a reușit să facă față și chiar să respingă atacurile.

„În ciuda numeroaselor atacuri inamice, a aviației, artileriei și loviturilor cu rachete, precum și a unui număr mare de vehicule blindate, inamicul nu a putut avansa adânc în Ucraina în direcția estică. Apărătorii ucraineni au reușit să respingă atacurile, să apere și să dețină toate așezările și infrastructura cheie”, transmit autoritățile ucrainene.

tancuri Ucraina

armata ucraineană a reușit să facă față și chiar să respingă atacurile

Locurile din Ucraina atacate și distruse astăzi de ruși

În direcția Lugansk, în timpul zilei, s-au purtat bătălii aprige pentru Fericire (teritoriu ucrainean), Stanița Luganskaya, Lobaciovo, Belovodsk, Starobelsk. În luptele pentru Fericire, două tancuri inamice au fost distruse și au fost capturate un tanc și un ZU-23-2.

În zona Sentyanivka ocupată, artileriştii ucraineni au oprit cu foc o coloană mixtă inamică de vehicule blindate, Gradov şi vehicule.

În direcția Donețk, a fost cel mai periculos în zonele așezărilor Novotroitskoye, Novognatovka, Pavlopov și Pishchevik.

„Momentan nu au fost înregistrate noi încercări de spargere a inamicului, observând o scădere a activității focului în unele direcții. Soldații ucraineni își țin ferm pozițiile și provoacă pagube agresorului”, transmit autoritățile de la Kiev.

dezastru Kiev

Două tancuri inamice au fost distruse și au fost capturate un tanc și un ZU-23-2

Victorie majoră pentru Kiev. Militarii ucraineni au recucerit un aeroport strategic

Ucraina anunță că a recuperat aeroportul stategic de la nord  de Kiev, Gostomel, după ce a respins operațiunea rusă de desant aerian.

Forțele armate ale Ucrainei au recâștigat joi seară controlul asupra aeroportului Hostomel, aflat la 10 kilometri de Kiev, scrie Ukrinform.net, care citează surse apropiate Ministerului Apărării din Ucraina.ona găzduiește celebrele uzine Antonov preluată de ruși în jurul amiezii după ce 20 de elicoptere Ka-52 și Mi-8 ale Federației Ruse au aterizat aici.

La Gostomel se află hangarul celui mai mare avion din lume, AN-225 Mriya.

Mesajul comandantului forțelor armate ucrainene

Și comandatul forțelor armate a transmis un mesaj în această seară prin care face apel la unitate.

„Dragi generali, ofițeri, sergenți și soldați! Dragi prieteni în luptă! Mulțumim fiecăruia dintre voi care astăzi în linie ne apărăm pământul de ocupantul rus. Mulțumim poporului ucrainean pentru încredere, ajutor, rugăciuni.

Mulțumim tuturor partenerilor noștri străini. Dar acum este timpul să acționăm, nu să discutăm.

Ne rugăm pentru sufletele fraților căzuți și însănătoșire grabnică a răniților.

Să continuăm să luptăm! Întregul sector de securitate și apărare oferă un decalaj demn. Va fi greu, dar vom sta în picioare.  Adevărul este în spatele nostru. Dumnezeu este cu noi. Și victoria va fi asupra noastră!”, a transmis Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei pe Facebook.

Valeri Zalujini

Și comandatul forțelor armate a transmis un mesaj în această seară prin care face apel la unitate

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024