Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ucraina refuză să confirme sau să infirme bombardamentele din Rusia

Ucraina refuză să confirme sau să infirme bombardamentele din Rusia

01 apr. 2022, 16:18,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Oficialii din Ucraina au refuzat să confirme sau să infirme că se află în spatele bombardamentelor din Rusia, de la o fabrică de tancuri. Guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov, a declarat că acest lucru s-a întâmplat ca urmare a bombardamentelor ucrainene.

Vă aducem aminte faptul că o fabrică de tancuri a luat foc în Rusia în urma unor presupuse bombardamente. Mișcarea, dacă se doveste a fi adevărată, este una extrem de importantă în războiul din Ucraina.

Ucraina nu confirmă bombardamentele din Rusia

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, spune că nu poate confirma sau infirma informațiile despre implicarea Ucrainei în bombardamentele din Rusia, de la depozitul de combustibil din Belgorod, deoarece nu deținea informațiile militare.

„Sunt un civil”, a spus el reporterilor din Varșovia, potrivit AFP.

De asemenea, Ministerul Apărării al Ucrainei a refuzat să comenteze, Reuters citând purtătorul de cuvânt Oleksandr Motuzyanyk spunând:

„Ucraina desfășoară în prezent o operațiune defensivă împotriva agresiunii ruse pe teritoriul Ucrainei, iar acest lucru nu înseamnă că Ucraina este responsabilă pentru fiecare catastrofă de pe teritoriul Rusiei. Nu voi confirma sau infirma aceste acuzații”.

Guvernatorul regiunii a declarat că atacul a fost efectuat de două elicoptere ucrainene, dar Ucraina nu și-a revendicat responsabilitatea.  Piloții de elicopter ucraineni au o experiență suficientă în zborul scăzut și rapid, pentru a evita detectarea de radarele militare și de sistemele de apărare aeriană. Ei fac exact asta în regiunea Donbas din estul Ucrainei de ani de zile.

Ucraina, lovitură dură pentru Rusia: fabrica de tancuri din Belgorog a luat foc

Opt tancuri ard la depozitul de petrol din Belgorod, a informat serviciul de presă al Ministerului pentru Situații de Urgență. Incendiul este stins de 194 de pompieri și 59 de unități de echipament, fiind folosit și un tren spercial, informează Interfax. Incendiul de la fabrica de tancuri a început în dimineața zilei de 1 aprilie.

Rapoartele despre elicoptere militare ucrainene care vizează un depozit de stocare a petrolului din Rusia nu creează condiții favorabile pentru continuarea discuțiilor de pace, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Astăzi, guvernatorul regiunii Belgorod din Rusia, care se află la nord de Ucraina, a declarat că un depozit de petrol a ars în urma atacului a două elicoptere ucrainene. Peskov a fost întrebat în cadrul conferinței sale zilnice de presă dacă atacul raportat a echivalat cu o escaladare a conflictului.

„Desigur, acesta nu este ceva care poate fi perceput ca creând condiții confortabile pentru continuarea negocierilor”, a răspuns el, după cum a raportat agenția de presă Interfax.

Peskov a redirecționat alte întrebări cu privire la grevele raportate către agențiile de aplicare a legii din Rusia, potrivit raportului.  El a mai spus că autoritățile fac totul pentru a reorganiza lanțul de aprovizionare cu combustibil și pentru a evita întreruperea aprovizionării cu energie în Belgorod.

În altă ordine de idei, pe lângă faptul că Ucraina ar fi bombardat fabrica de tancuri din Rusia, este bine de menționat faptul că ministrul de Externe din Ucraina nu crede că viitoarele negocieri de pace vor avea succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *