Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ucraina promite răzbunare „foarte curând” după ultimul val de atacuri rusești cu rachete și drone. „Vor regreta”
Ucraina promite răzbunare „foarte curând” după ultimul val de atacuri rusești cu rachete și drone. „Vor regreta”

Ucraina promite răzbunare „foarte curând” după ultimul val de atacuri rusești cu rachete și drone. „Vor regreta”

29 mai 2023, 19:40,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Șeful Serviciului de Informații pentru Apărare a Ucrainei a promis răzbunare „foarte curând” după ultimul val de atacuri rusești cu rachete și drone împotriva Kievului și a altor locații.

„Toți cei din Rusia care încă mai cred, cred sau poate visează că pot speria Ucraina, vreau să vă dezamăgesc. Toți cei care au încercat să ne sperie, visând că va avea vreun efect, vor regreta foarte curând. Răspunsul nostru nu va întârzia. Toată lumea va vedea totul în curând”, a spus Kyrylo Budanov, potrivit CNN.

Peste 70 de drone și rachete au fost trase de forțele ruse

Peste 70 de drone și rachete au fost trase de forțele ruse de duminică seara, potrivit oficialilor ucraineni, care spun că marea majoritate au fost interceptate.

Yurii Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, a declarat că barajul de rachete de luni pare să fi fost în mare parte cu rachete Iskander, fie în mod balistic, fie în mod de croazieră. Rachetele balistice călătoresc mai repede și sunt mai greu de interceptat, deși armata ucraineană insistă că toate cele 11 rachete care au fost lansate spre Kiev într-un baraj rar în timpul zilei au fost doborâte.

Ihnat a mai notat la televiziunea ucraineană că există posibilitatea ca rachete S-300 și S-400 să fi fost folosite.

„Direcția atacului a fost din nord”, a spus Ihnat, fără a indica dacă rachetele au fost lansate de unități rusești cu sediul în sudul Belarusului sau în Rusia.

A fost al 16-lea atac asupra capitalei de la începutul lunii

Întrebat dacă bateriile de rachete Patriot recent primite au fost în acțiune, Ihnat a spus: „Cred că puteți ghici, dacă rachetele Iskander-M au fost doborâte, atunci se poate concluziona ce fel de mijloace au fost folosite pentru a lovi astfel de ținte, ținte balistice. „

Administrația militară a orașului Kiev a declarat că barajul din timpul zilei a fost al 16-lea atac asupra capitalei de la începutul lunii.

„Astfel, inamicul și-a schimbat tactica – după atacuri prelungite, doar pe timp de noapte, a lovit un oraș pașnic în timpul zilei, când majoritatea locuitorilor erau la serviciu și în afara. Cu alte cuvinte, rușii demonstrează în mod clar că urmăresc să distrugă populația civilă”.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 iulie 2024
06 iulie 2024