Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ucraina nu mai vrea în NATO. Preşedintele Volodimir Zelenski, pregătit de negocieri cu Rusia: „Nu suntem pregătiţi pentru capitulare”

Ucraina nu mai vrea în NATO. Preşedintele Volodimir Zelenski, pregătit de negocieri cu Rusia: „Nu suntem pregătiţi pentru capitulare”

08 mart. 2022, 12:31,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Volodimir Zelenski a luat o decizie de ultima oră. Preşedintele ucrainean a cerut încă odată președintelui Rusiei, Vladimir Putin, să accepte un dialog. Zelenski susţine că Ucraina nu mai vrea în NATO pentru că nu este pregătită să capituleze.

Astfel, în acest context, Ucraina este pregătită să poarte o discuţie şi să apeleze la o serie de compromisuri.

Ucraina nu mai vrea în NATO. Ce mesaj a transmis preşedintele Volodimir Zelenski

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susţine că statul pe care-l conduce nu mai doreşte să intre în NATO (Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord) şi este pregătit să aibă un dialog cu Vladimir Putin.

„În primul rând, sunt pregătit pentru un dialog, dar nu suntem pregătiți pentru capitulare”, a spus Zelensky într-un interviu acordat canalului de televiziune american ABC News, întrebat dacă Ucraina este pregătită să respecte cerințele Federației Ruse. pentru o încetare a focului: schimbarea Constituției și refuzul aderării la NATO, recunoașterea Crimeei drept teritoriu rusesc, recunoașterea independenței așa-numitei LPR/DPR.

Mai mult decât atât, decizia privind intrarea în NATO nu va mai fi luată pentru ca ucrainenii sunt mult mai importanţi, iar statul nu este pregătit să capituleze.

„Pentru că nu este vorba despre mine, este despre oamenii care m-au ales. În ceea ce privește NATO, mi-am pierdut interesul pentru această problemă după ce ne-am dat seama că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina. Alianței îi este frică de o confruntare cu Federația Rusă, nu este vorba despre mine, ci despre oamenii care m-au ales”, a adăugat el.

Volodimir Zelenski: „Ucraina nu va cerşi ceva în genunchi”

Preşedintele Ucrainei susţine că ţara sa nu doreşte să fie un stat care „cerșește ceva în genunchi”. De asemenea, Zelenski susține că nu vrea să fie „un astfel de președinte”.

„Vorbesc de garanții de securitate. Cred că putem discuta și găsi un compromis asupra teritoriile ocupate temporar și republicile nerecunoscute, care nu sunt recunoscute de nimeni, cu excepția Federației Ruse”, a spus Zelenski.

Nu în ultimul rând, el a ţinut să adauge că problemă cheie este modul în care vor trăi oamenii din aceste teritorii, care vor să facă parte din Ucraina.

„Ceea ce trebuie făcut este că Putin trebuie să înceapă să vorbească, să înceapă un dialog, în loc să trăiască într-un balon informativ fără oxigen. Cred că acolo este”, a spus el.

Mai mulți istorici afirmă că Vladimir Putin a pierdut războiul din Ucraina

În contextul în care în aceste zile de asediu asupra Ucrainei armata Rusă nu a obținut victoriile pe care se bază sunt mai mulţi istorici care susţin faptul că Vladimir Putin ar fi pierdut deja războiul. De aceeași părere este și istoricul Yuval Noah Harari care a relatat pe larg care ar putea fi situația cu liderul de la Moscova.

Acesta a făcut referire la faptul că poporul ucrainean rezistă şi câștigă admirația globală.

De asemenea, președintele rus a făcut o serie de afirmații despre trupele armate care participă la operațiunea militară izbucnită de pe 24 februarie 2022.

Având în vedere faptul că Ucraina nu mai vrea în NATO, cel mai probabil Vladimir Putin va accepta o nouă rundă de negocieri cu președintele Volodimir Zelenski.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *