Prima pagină » International » Ucraina nu mai ține cont de nimic! Vladimir Putin: „A încercat să lovească centrala nucleară în timpul nopții”
Ucraina nu mai ține cont de nimic! Vladimir Putin:

Ucraina nu mai ține cont de nimic! Vladimir Putin: „A încercat să lovească centrala nucleară în timpul nopții”

22 aug. 2024, 16:40, 1 ,
Simona Ciobanu în International

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat joi, 22 august, Ucraina că ar fi încercat să atace centrala nucleară din regiunea Kursk, unde de două săptămâni forțele ucrainene desfășoară o ofensivă semnificativă, conform agențiilor AFP și Reuters.

„Duşmanul a încercat să lovească centrala nucleară în timpul nopţii” a declarat Vladimir Putin în cadrul unei reuniuni televizate cu membrii guvernului și guvernatorii regiunilor de la granița cu Ucraina, potrivit Agerpres.

Putin a menționat că Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a fost informată, însă nu a furnizat dovezi care să susțină aceste acuzații.

La începutul întâlnirii, Putin a subliniat: „V-am convocat pentru a discuta situația care evoluează în regiunile de frontieră ale Rusiei.”

În cadrul aceleiași reuniuni, prim-vicepremierul Denis Manturov a raportat că Rusia evaluează daunele produse în agricultură și industrie în regiunile de graniță.

Situația la centrala nucleară din Kursk este stabilă

Aleksei Smirnov, guvernatorul interimar al regiunii Kursk, a informat că 133.190 de persoane au plecat sau au fost evacuate din zonă. Putin l-a întrebat dacă colaborarea cu agențiile militare și de aplicare a legii funcționează bine, iar Smirnov a confirmat că aceasta este satisfăcătoare.

Smirnov a mai adăugat că situația la centrala nucleară din Kursk este stabilă.

Aleksandr Bogomaz, guvernatorul regiunii Briansk, a informat că forțele de la graniță au reușit să oprească o echipă ucraineană de recunoaștere și sabotaj care încerca să pătrundă în regiune.

Directorul AIEA intenționează să viziteze centrala nucleară din Kursk săptămâna viitoare, a declarat un purtător de cuvânt al agenției pentru France Presse, joi mai devreme.

De-a lungul conflictului de doi ani și jumătate dintre Ucraina și Rusia, ambele părți s-au acuzat reciproc de punerea în pericol a securității nucleare.

În primele zile ale invaziei, trupele ruse au capturat centrala abandonată de la Cernobîl și centrala nucleară din Zaporojie, cea mai mare din Europa.

Rusia încă controlează centrala din Zaporojie și a fost acuzată de președintele ucrainean Volodimir Zelenski de „șantaj nuclear.”

Moscova susține că forțele ucrainene au încercat în repetate rânduri să atace centrala din Zaporojie prin intermediul dronelor.

După ce Ucraina a început incursiunea armată în regiunea Kursk, AIEA a cerut atât Rusiei, cât și Ucrainei, să manifeste „maximă reținere” pentru a „evita un accident nuclear cu potențiale consecințe radioactive grave.”

Comentarii
  • Suka ruZIa si sustinatorilor putleristi

    Cine drak va mai crede,mars inapoi in maskovia voastra imputita,jos labele de pe ucrauneni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *