Prima pagină » International » Ucraina le transmite cetățenilor să plece din Rusia de urgență
Ucraina le transmite cetățenilor să plece din Rusia de urgență

Ucraina le transmite cetățenilor să plece din Rusia de urgență

23 feb. 2022, 15:15,
în International

Ucraina le transmite cetățenilor să plece din Rusia de urgență din cauza ultimelor tensiuni care au apărut în regiune. Unele sondaje indică faptul că până la trei milioane de ucraineni trăiesc în Rusia și mulți oameni au familie în ambele țări În Ucraina urmează să fie declarată stare de urgență, cu o durată de 30 de zile, a declarat oficialul de securitate al țării. Ucraina recrutează, de asemenea, rezerviști în armata obișnuită, în timp ce se pregătește pentru o posibilă invazie a vecinului său.

Pe plan internațional mai multe state au anunțat că vor impune sancțiuni Rusiei. Joe Biden a precizat că sancțiunile pe care le vor lua SUA vor fi mult mai dure decât cele din 2014 atunci când Putin a invadat Crimeea.

Ucraina le transmite cetățenilor să plece din Rusia

Ucraina a adoptat o poziționare critică în fața amenințării rusești de la granița de est. Ucraina le-a transmis cetățenilor să plece din Rusia pentru a evita unele neînţelegeri pe care le-ar putea avea cu rezidenții ruși. Împreună cu chemarea rezerviștilor de ieri, declarația de astăzi a stării de urgență, care urmează să fie aprobată astăzi de parlament mai târziu, transmite în mod clar impresia unui guvern care se pregătește pentru o escaladare a conflictului.

Oficialii spun că declarația de urgență va viza menținerea calmului și permite economiei să continue să funcționeze, dar spun, de asemenea, că măsurile vor include inspecții ale vehiculelor, restricții privind transportul și protecția ordinii publice. Ucraina a fost, desigur, în război de opt ani, dar acestea par a fi mișcările unui guvern care recunoaște amploarea conflictului ar putea escalada rapid.

Iată toate măsurile pe care Ucraina le-a luat în criza actuală

  1. O stare de urgență în toată țara urmează să fie declarată, în urma unei recomandări a Consiliului de Securitate al Ucrainei.
  2. Acest lucru va dura 30 de zile, dar este supus aprobării parlamentului ucrainean – așteptat mai târziu astăzi
  3. Ucraina a îndemnat cetățenii care locuiesc în Rusia, estimați la trei milioane de oameni, să plece imediat
  4. Armata a chemat și un prim val de rezerviști – cu vârste între 18 și 60 de ani – pentru a se alătura forțelor armate regulate.

Sancțiuni externe împotriva Rusiei

Joe Biden a făcut o declarație oficială despre criza din Ucraina. Președintele SUA a transmis faptul că țara pe care o reprezintă va lua măsuri dure împotriva Rusiei şi că nu numai Rusia ca entitate va fi afectată. Afectați de sancţiuni vor şi fi oligarhii ruşi și copiii acestora.  Sancțiunile impuse Rusiei de către Uniunea Europeană sunt la fel de drastice. Liderii europeni au menţionat faptul că vor întrerupe finanțarea pentru Nord Stream 2, conducta care leagă Rusia de Germania.

Oricum, întreaga situația a escaladat după ce Vladimir Putin a anunțat în mod oficial că recunoaște independența regiunilor Donetsk și Luhansk. Liderul rus a precizat că istoric acele regiuni aparţin de Rusia şi că va trimite trupe militare pentru a menține pacea în regiune.

Ucraina le transmite cetățenilor să plece din Rusia și în contextul în care există o panică în Ucraina. Mulţi dintre cetățeni se aşteaptă la ce este mai rău şi sunt pregătiţi să intervină în caz de război.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *