Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ucraina insistă asupra celui de-al nouălea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Acesta trebuie să vizeze un domeniu esențial războiului

Ucraina insistă asupra celui de-al nouălea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Acesta trebuie să vizeze un domeniu esențial războiului

23 nov. 2022, 10:45,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Cel de-al nouălea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei este forțat să fie aplicat cât mai repede. Ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba, a cerut Uniunii Europene să accelereze lucrările la acesta, insistând că ar trebui să prevadă restricţii stricte asupra industriei ruseşti de rachete.

„Fac apel la toţi colegii mei din Uniunea Europeană şi din Comisia Europeană şi din rândul statelor membre ale UE să lase deoparte orice îndoieli sau, aşa cum este la modă să spunem, oboseală, şi să înceapă să finalizeze rapid cel de-al nouălea pachet de sancţiuni”, a declarat Kuleba, marţi, 22 noiembrie, în timpul unui briefing online.

Dmitro Kuleba a declarat că Ucraina continuă să insiste asupra unui embargo energetic total asupra energiei ruseşti

Ucraina forțează aplicarea unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Potrivit lui Kuleba, noile sancţiuni împotriva Rusiei ar trebui să fie consolidate atâta timp cât agresiunea Rusiei continuă. Sectoarele care au o importanţă deosebită pentru economia rusă, în special energia, finanţele, comerţul, tehnologia, ar trebui să fie supuse sancţiunilor pentru a obţine rezultatele necesare.

Ministrul Kuleba a subliniat că noile sancţiuni ar trebui să vizeze industria rusă a rachetelor. Conform declarației ministrului ucrainean, capacitatea Rusiei de a fabrica noi rachete trebuie pur şi simplu distrusă, astfel încât aceasta să nu aibă resurse suplimentare pentru distrugerea oraşelor ucrainene, a sistemului energetic ucrainean şi pentru uciderea cetăţenilor ucraineni.

De altfel, Dmitro Kuleba a declarat că Ucraina continuă să insiste asupra unui embargo energetic total asupra energiei ruseşti.

Amintim că în luna octombrie, Uniunea Europeană a adoptat cel de-al optulea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei pentru anexarea ilegală a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson.

Dezvăluirile unui general ar implica o legătură veche dintre Ucraina-NATO

Într-o altă ordine de idei, amintim că de curând, un general polonez a făcut o dezvăluire aparent șocantă: trupele speciale ucrainene ar fi început să se antreneze pentru o confruntare cu Rusia încă din anul 2016, fiind pregătite însă chiar de NATO.

”Trupele speciale ucrainene au fost antrenate deja din 2016 de trupele speciale ale NATO. Obiectivul a fost cel de a crea o mișcare partizană: se conştientiza puternic că, mai devreme sau mai târziu va avea loc o invazie a Rusiei”, dezvăluie Mieczyslaw Biniek, generalul polonez care a fost comandant strategic adjunct al NATO și care a luptat alături de americani în Iran, Afganistan și Siria.

Cu toate că a menționat că nu poate oferi mai multe detalii despre acest subiect, Biniek a menționat că ” unul dintre multele antrenamente a avut ca temă chiar ”Operațiuni secrete în teritoriile ocupate”, iar specialiștii NATO ”au ascuns peste tot staţii radio, muniție, explozibili”, i-au învățat pe ucraineni ”cum să se miște, să se organizeze, cum să comunice”.

Generalul polonez a mai spus și că NATO a creat celule partizane ‘adormite’ ”ascunse printre civili, motiv pentru care ucrainenii au fost atât de pregătiți, atât de eficienți și de ce ucrainenii ”i-au ucis, de exemplu, la începutul războiului pe toți acei generali ruși”.

Acum însă, prin intermediul vocii ministrului Dmitro Kuleba, Ucraina insistă asupra grbirii aplicării celui de-al nouălea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *