Prima pagină » International » Ucraina înfiinţează o Administraţie Militară în regiunea rusă Kursk. Controlează 82 de localităţi
Ucraina înfiinţează o Administraţie Militară în regiunea rusă Kursk. Controlează 82 de localităţi

Ucraina înfiinţează o Administraţie Militară în regiunea rusă Kursk. Controlează 82 de localităţi

15 aug. 2024, 20:20, 1 ,
în International

Ucraina a înfiinţat o Administraţie Militară în regiunea rusă Kursk, teatrul de la 6 august al unei ofensive-surpriză a armatei ucrainene, anunţă joi, comandantul armatei ucrainene Oleksandr Sîrski, relatează AFP, conform News.ro.

Această structură – un indiciu al intenţiei forţelor ucrainene de a se implanta de durată în regiune – este însărcinată cu expedierea afacerilor curente şi cu logistica armatei ucrainene.

Autorităţile ucrainene au furnizat diverse motive pentru a explica acest lucru

Autorităţile ucrainene au furnizat diverse motive pentru a explica acest asalt, între altele, de a obliga Moscova să-şi retragă militari din alte părţi ale frontului, de a crea o „zonă-tampon” pe teritoriul Rusiei împotriva bombadrdamentelor sau de a folosi acest teritoriu rus ca monedă de schimb în eventuale negocieri.

Marţi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a revendicat controlul de către armata sa 74 de localităţi şi a 1.000 de kilometri pătraţi în regiunea Kursk.

Ucraina controlează 82 de localităţi şi 1.150 de kilometri pătraţi în regiunea rusă Kursk, anunţă joi comandantul armatei ucrainene Olksandr Sîrski, în a nou zi a unei ofensive ucrainene de o amploare fără precedent pe teritoriul rus.

„În total, de la începutul operaţiunilor în regiunea Kursk, trupele noastre au înaintat 35 de kilometri în adâncime”, a anunţat el într-o reuniune cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Noi am preluat controlul a 1.150 de kilometri pătraţi şi 82 de localităţi”, a precizat el.

Sîrski a subliniat că situaţia este „sub control”.

Soldații ruși care au fost luați prizonieri de război în Rusia s-au predat în fața ucrainenilor

Soldații ruși care au fost luați prizonieri de război în Rusia de armata ucraineană, majoritatea tineri recrutați, spun că s-au predat în fața ucrainenilor chiar la ei în țară, conform Sky News. Jurnaliștii au vorbit cu ei în închisorile ucrainene în care se află. Soldații au fost capturați în timpul incursiunilor rapide ale armatei ucrainene în Rusia, în regiunea Kursk – mulți au între 19 și 21 de ani.

Ei spun că totul s-a întâmplat foarte repede și că pur și simplu s-au predat în momentul în care armata ucraineană și-a început avansul. Familiile lor nu știu ce li s-a întâmplat, iar ei spun că își doresc să se întoarcă acasă în cadrul unui schimb de prizonieri al Rusiei cu Ucraina.

Unii dintre prizonieri par să fi fost răniți în timpul incursiunii. Un soldat ucrainean implicat în acțiunile de transport ale prizonierilor de pe câmpul de luptă în spațiile de detenție spune că oricine este rănit primește îngrijiri medicale.

„Mai întâi le evaluăm starea psihologică pentru a vedea cât de bine echipați sunt să continue călătoria. Verificăm și să vedem dacă sunt răniți sau dacă au probleme provocate în luptă sau de folosirea improprie a armelor.

Apoi, le oferim servicii de escortare. În timpul transportului, îi ducem pe soldații răniți în spitale civile, acolo unde primesc ajutor medical specific pentru a le stabiliza starea de sănătae înainte de a fi transferați mai departe în centre pentru prizonierii de război”, a declarat ofițerul citat sub rezerva anonimatului.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *