Prima pagină » International » Ucraina, înainte și după venirea invadatorilor ruși. Marile orașe ucrainene, transformate în ruine

Ucraina, înainte și după venirea invadatorilor ruși. Marile orașe ucrainene, transformate în ruine

04 mai 2022, 20:46,
în International

Începând cu 24 februarie 2022, Rusia a început conflictul armat cu Ucraina. Din acel moment aproape totul s-a transformat în ruine, iar foarte mulți oameni, atât militari, cât și civili, și-au pierdut viața din cauza bombardamentelor rusești.

Pe 24 februarie, Rusia a declanșat invazia armată a Ucrainei, iar acum conflictul a intrat în a 70-a zi. Ceea ce se credea a fi o agresiune pentru capturarea definitivă a regiunilor Donețk și Lugansk din estul țării s-a transformat într-un război total, în care Rusia a atacat nu numai infrastructura militară a Ucrainei, ci și zone civile din orașe – spitale, școli, clădiri de locuințe.

Invazia pornită de Rusia a fost condamnată pe scară largă la nivel internațional

De la izbucnirea războiului si până acum, pe lângă numeroasele crime comise împotriva ucrainenilor, rușii au distrus și foarte multe orașe din Ucraina care au ajuns în cele din urmă doar ruine.

Rusia a atacat Ucraina pe mai multe fronturi, în orașe importante ducându-se bătălii între forțele ucrainene și armata rusă. În Kiev, Harkov, Mariupol, Odesa, dar și în alte orașe strategice, rușii au atacat cu rachete. O grădiniță a fost lovită la începutul izbucnirii războiului, motiv pentru care Ucraina a cerut condamnarea Rusiei pentru crime de război. Răspunsul occidental a venit cu noi sancțiuni pentru Rusia, dar și sancțiuni personale pentru Putin și Lavrov.

Au avut loc proteste în întreaga lume

Invazia pornită de Rusia a fost condamnată pe scară largă la nivel internațional ca fiind un act de agresiune. Numeroase țări au impus noi sancțiuni, care au afectat economiile Rusiei și ale lumii și au oferit ajutor umanitar și militar Ucrainei.

În urma izbucnirii războiului, au avut loc proteste în întreaga lume; cele din Rusia au fost întâmpinate cu arestări în masă și o cenzură sporită a mass-media, inclusiv interzicerea utilizării cuvintelor „război” și „invazie”. Numeroase companii și-au retras produsele și serviciile din Rusia și Belarus, iar mass-media rusești finanțate de stat au fost interzise de la difuzare și eliminate de pe platformele online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *