Prima pagină » International » Ucraina îl critică pe Papa Francisc pentru că a descris-o pe Daria Dughina drept victimă „nevinovată”
Ucraina îl critică pe Papa Francisc pentru că a descris-o pe Daria Dughina drept victimă „nevinovată

Ucraina îl critică pe Papa Francisc pentru că a descris-o pe Daria Dughina drept victimă „nevinovată”

24 aug. 2022, 22:19,
BZI.ro, în International

Ambasadorul Ucrainei la Vatican l-a criticat miercuri pe Papa Francisc pentru că acesta a spus că Daria Dughina, fiica scriitorului ultranaţionalist rus Aleksandr Dughin, asasinată sâmbătă la Moscova, este o victimă nevinovată a războiului, relatează Reuters.

„Nevinovaţii plătesc pentru război”, afirmase mai devreme miercuri Papa Francisc în timpul audienţei generale săptămânale de la Vatican, menţionând-o apoi pe „sărmana fată aruncată în aer de o bombă pusă sub scaunul maşinii la Moscova”.

Ambasadorul Ucrainei la Vatican a descris cuvintele Papei Francisc drept „dezamăgitoare”

Reacţionând într-un mesaj pe Twitter, ambasadorul Ucrainei la Vatican, Andrei Iuraş, a descris cuvintele Papei Francisc referitoare la Daria Dughina drept „dezamăgitoare”.

„Cum este posibil să-l menţionezi pe vreunul dintre ideologii imperialismului (rusesc) drept victimă nevinovată? Ea a fost ucisă de ruşi”, a scris ambasadorul ucrainean.

Vaticanul nu a comentat deocamdată această reacţie a diplomatului ucrainean

Papa Francisc a descris de asemenea războiul ruso-ucrainean drept o „nebunie”, adăugând că au fost ucişi atât copii ucraineni cât şi ruşi, iar mulţi alţi copii au rămas orfani şi „orfanii nu au naţionalitate”.

Criticând şi această remarcă a suveranului pontif, ambasadorul Ucrainei a susţinut că „nu se poate vorbi în aceiaşi termeni despre agresor şi victimă, violator şi violat”.

Vaticanul nu a comentat deocamdată această reacţie a diplomatului ucrainean, dar ea riscă să scadă şi mai mult şansele unei vizite a suveranului pontif la Kiev înainte ca acesta să sosească în Kazahstan într-o vizită stabilită pentru data de 13 septembrie, unde Papa Francisc s-ar putea întâlni şi cu patriarhul rus Kirill.

Este un lucru foarte neobişnuit ca ambasadorii acreditaţi la Vatican să-l critice public pe suveranul pontif.

Comentarii
  • teteristul marek

    plictiseala mare. unde deschizi, ucraina care cearta pe toata lumea. niste tolomaci.

  • Si ce mai vrea aceasta Ucraina? Vrea sa ne inchida si gura si tooot? Nu ajunge cata suferinta ne-a facut la toata Europa aceasta Ucraina cu un zelinschi mascarici. Nu ar trebui sa ne intereseze ca nu e războiul nostru dar am ajuns in sapa de lemn toti din cauza Ucrainei si nici sa spunem un cuvânt o părere despre război nu avem voie. Da p dracului. Hranim si suferim pentru niste aroganti ucrainieni si frati cu rusii. Nu vom avea un respect sau recunostinta de la ei dupa ce Romania si a lasat romanii de izbeliste si da totul ucrainei
    .

  • Prostimea trebuie sa se trezească; Nu v-ati saturat ca totul pentru Ucraina? Daca pu- la lui Zelinschi vrea război inca cativa ani noi romanii vom muri de foame ca s- o duca bine Ucraina si apoi ne da Ucraina un shut in fund drept recunostinta

  • Suntem fraieri ca ne saracim ca sa sustinem pe unii care nu dau doi bani pe noi.

  • Când se trezesc ucrainieni din visul lui zelenschi? Lui ce-i pasa ca oligarhii ii umfla conturile doare in pix de toti mortii si distrugerile. Lasa ca toate tarile o sa ne ajute sa ne refacem Ucraina si etc. Dar noi cat de săraci am ajuns din cauza Ucrainei de unde mai avem ceva sa ajutam? Am ajuns vad sclavii muritori de foame ai Ucrainei, victimele unui zelenschi care nu stie pe ce lume traieste si distruge Ucraina si pe noi toti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *