Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ucraina distruge un turn de supraveghere în regiunea de graniță cu Rusia
Ucraina distruge un turn de supraveghere în regiunea de graniță cu Rusia

Ucraina distruge un turn de supraveghere în regiunea de graniță cu Rusia

06 mart. 2023, 20:02,
în Razboi în Ucraina

Armata ucraineană a declarat că a distrus un turn de supraveghere în regiunea de graniță rusă Bryansk, folosind o dronă Kamikaze.

„Forțele de recunoaștere ale forțelor speciale KRAKEN au distrus un turn autonom de supraveghere Grenader din regiunea Bryansk folosind o dronă kamikaze”, a declarat luni Unitatea Kraken a Serviciului de Informații de Apărare din Ucraina într-o postare Telegram.

Un mic grup armat ucrainean a trecut granița rusă în regiunea Bryansk

Rara recunoaștere de către forțele ucrainene vine după o incursiune a voluntarilor ruși care luptă pentru Ucraina în aceeași regiune rusă săptămâna trecută.

Oficialii ruși de securitate au susținut că un mic grup armat ucrainean a trecut granița rusă în regiunea de sud Bryansk, acuzații respinse de Kiev ca fiind o „provocare deliberată clasică” a Kremlinului.

NATO estimează că Rusia a pierdut de 5 ori mai mulți soldați în Bahmut decât Ucraina

Serviciile de informații NATO estimează că pentru fiecare soldat ucrainean ucis în apărarea lui Bahmut, forțele ruse au pierdut cel puțin cinci, a declarat luni pentru CNN un oficial militar din Alianța Nord-Atlantică.

Oficialul a avertizat că raportul de cinci la unu este o estimare informată bazată pe informații.

Oficialul a vorbit cu publicația CNN, cu condiția să rămână anonim pentru că nu are voie să discute despre aceste informații. În ciuda raportului favorabil, el a mai spus că Ucraina suferă pierderi semnificative pentru apărarea orașului.

Oficialii ucraineni au susținut în repetate rânduri că au provocat pierderi grele Rusiei, în timp ce Moscova a încercat să ocupe regiunea Bahmut.

„Apărătorii noștri au provocat pierderi semnificative inamicului, au distrus un număr mare de vehicule, au forțat cele mai bune unități de asalt ale lui Wagner să lupte și au redus potențialul ofensiv al inamicului”, a declarat generalul colonel Oleksandr Syrskyi, comandantul forțelor terestre ale Ucrainei, după o vizită la Bahmut. duminică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024