Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ucraina continuă să negocieze cu trupele ruse pentru a evacua soldații din Azovstal
Ucraina continuă să negocieze cu trupele ruse pentru a evacua soldații din Azovstal

Ucraina continuă să negocieze cu trupele ruse pentru a evacua soldații din Azovstal

13 mai 2022, 23:16, 4 ,
în Razboi în Ucraina

Șeful administrației militare din regiunea Donețk, Pavlo Kirilenko, a declarat că negocierile dificile continuă, cu privire la soarta soldaților ucraineni, care sunt în continuare blocați în uzina de oțel Azovstal din Mariupol.

„Negocieri dificile sunt în desfășurare, aceste se desfășoară chiar în acest moment, pentru a salva apărătorii — treptat — pentru că Federația Rusă încearcă să-și dicteze condițiile și cerințele cât mai mult posibil. Prin urmare, în primul rând, vor fi luptători răniți grav”, a spus el.

Partea ucraineană nu oferă comentarii detaliate

Pavlo Kirilenko a susținut comentariile vicepremierului ucrainean, Irina Vereșciuk, potrivit cărora partea ucraineană nu va oferi comentarii detaliate despre procesul de negociere.

„Trebuie să vorbim despre asta doar când oamenii vor fi în siguranță. Doar atunci vom oferi comentarii. Negocierile sunt în desfășurare și sunt într-adevăr foarte dificile.

Pentru că, în primul rând, Federația Rusă schimbă întotdeauna condițiile. Și chiar și acele acorduri la care se ajunge nu sunt un acord 100% cu Rusia”, a explicat el.

Rușii au continuat să atace Azovstal pe cale aeriană

Între timp, a spus el, rușii au continuat să atace Avozstal din aer. „Acestea sunt bombe grele, termobarice, cu explozie mare”, a spus oficialul.

Și Vereșciuk a vorbit despre negocierile Azovstal, aparent căutând să tempereze așteptările.

„Nu există miracole în război. Există realități dure. Prin urmare, doar o abordare sobră și pragmatică funcționează”, a spus ea vineri. „Echipa lucrează. Negocierile cu inamicul sunt foarte dificile. Rezultatul poate să nu fie pe placul tuturor. Dar sarcina noastră este să ne scoatem băieții. Pe toți. În viață.”

Armata rusă a luat cu asalt combinatul Azovstal

Reamintim faptul că, în urmă cu o săptămână, armata rusă a intrat în combinatul Azovstal din Mariupol, dar s-a lovit de rezistenţa luptătorilor ucraineni. Sute de civili sunt încă blocaţi în subteran, alături de ultimii apărători ai oraşului-port de la marea Azov. Iar Moscova a anunţat o încetare a focului în zonă, între anumite ore, pentru a permite evacuarea civililor.

Comentarii
  • Cooooreeect!!!!!

    Ras trebuie Azovul…. apoi negociere RAS!!!!

  • Criminalii din Azov folosesc civilii ca scuturi umane….. asta e MUiakrina!!!!

  • ptr asistatii sociali de mai sus

    soojeti kara mujici bolsevici jet la putler,sa fa faca salam

  • Rusii maimute preistorice-gorile

    De ce sa negocieze Ucraiana evacuarea soldatilor sai din Azovstal??????????????/ Ce cauta Rusia in Ucraina , de ce Rusia a invadat Ucraina????? Ce cauta maimutele preistorice -gorilele ruse pe teritoriul Ucrainei?UCRAINA SA TRIMITA MILIOANE DE BOMBE IN RUSIA SPRE BINELE INTREGII PLANETE!!!!!!!!!!! Sa dispara mizeria comunista Putin si toti idiotii comunisti rusi psihopati, sa dispara Rusia comunista care a distrus Ucraina si intreaga planeta!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *