Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ucraina cere 50 de miliarde de dolari ca ajutor
Ucraina cere 50 de miliarde de dolari ca ajutor

Ucraina cere 50 de miliarde de dolari ca ajutor

18 apr. 2022, 14:24, 2 ,
în Razboi în Ucraina

Ucraina cere țărilor din G7 un ajutor de 50 de miliarde de dolari. Țara are nevoie de sumă pentru a acoperi deficitul bugetar cauzat de războiul actual. Banca Mondială estimează faptul că economia Ucrainei se va contracta cu 45%. Datele nu sunt fixe și ele sunt strâns legate de durata războiului.

Pe de altă parte, Rusia continuă atacurile aeriene în estul Ucrainei provocând pagube materiale și umane enorme.

Ucraina vrea 50 de miliarde de dolari ajutor pentru a-și acoperi deficitul bugetar

Într-o conferință de presă, consilierul economic al lui Volodimir Zelenski a afirmat faptul că Ucraina are nevoie de 50 de miliarde de euro pentru a acoperi deficitul bugetar al țării care se află în plin război. Oleh Ustenko estimează faptul că această sumă ar fi necesară în următoarele 6 luni. În schimb, ministrul de Finanțe din Ucraina a declarat faptul că PIB-ul Ucrainei va înregistra o scădere cu 30-50% din cauza invaziei rusești. Banca Mondială a precizat că amploarea contracţiei economiei ucrainene va depinde de durată şi intensitatea războiului.

În Statele Unite, inflația a atins 8,5% în această săptămână – un maxim din ultimii 40 de ani. Președintele american Joe Biden a spus că invazia susţinută de Vladimir Putin este principala cauză a creșterii prețurilor din SUA.

„Invazia Ucrainei de către Putin a dus la creșterea prețurilor la gaze și la alimente în întreaga lume. Cei doi mari producători de cereale din lume, Ucraina și Rusia, nu fac ceea ce fac de obicei”, a spus Biden.

China o duce foarte bine din punct de vedere economic

Economia Chinei a depășit așteptările în primul trimestru, crescând cu 4,8 la sută de la an la an, au arătat luni datele guvernamentale, pe fondul temerilor crescânde privind o încetinire bruscă din cauza politicilor draconice „zero-COVID” ale Beijingului și a războiului din Ucraina.

Potrivit unui sondaj al economiștilor Reuters, cea de-a doua cea mai mare economie din lume a fost estimată să crească cu 4,4% în perioada ianuarie-martie, față de 4% în ultimul trimestru din 2021. Produsul intern brut (PIB) a crescut cu 1,3% față de perioadă trimestrial.

Producția industrială a Chinei a crescut cu 5,0 la sută în martie, comparativ cu un an anterior, în timp ce vânzările cu amănuntul au scăzut cu 3,5 la sută.

În timp ce stimulează perspectivele Beijingului de a-și atinge obiectivul ambițios de creștere de 5,5% în 2022, cifrele mai puternice decât se așteptau acoperă doar o mică perioadă din continuarea blocării ultra-stricte din Shanghai, unde rezidenții s-au confruntat cu penurie de alimente și fabricile și-au suspendat operațiunile.

„Activitatea din ianuarie-februarie a fost mai puternică decât se aștepta. Împreună cu cererea externă robustă, aceasta a contribuit la susținerea producției. Cu toate acestea, putem vedea impactul măsurilor de izolare în vânzările cu amănuntul din martie, care au fost contractive. Ne așteptăm să vedem o activitate redusă în aprilie și mai, ceea ce va afecta creșterea trimestrului al doilea.”

Criza din Ucraina s-a extins și în România. Vă aducem aminte faptul că prețurile alimentelor au crescut extrem de mult. De exemplu, carnea de miel costă 60 de lei pe kilogram. Așadar, în încheiere vom vedea dacă Ucraina va primi 50 de miliarde de dolari ca ajutor și dacă acest lucru va afecta alte economii ale lumii.

Comentarii
  • o sa i se dea, dar sub forma de imprumut. eu cred ca zelenski asta e diliu. nu-si da seama ca va trebui sa plateasca tot pana la ultimul cent. uk a platit 50 de ani pentru ajutorul dat de americani in ww2.

  • In disperare, disperare Ucraina cere imprumut dar sa dea Dumnezeu ca dupa toate nenorocirile care le-au facut rusii sa castige UCRAINA RAZBOIUL SI VA PLATI IMPRUMUTUL DIN DAUNELE DE RAZBOI la care Rusia va fi obligata. Oare pentru cat timp ajung acesti bani Ucrainei? Si va face un alt imprumut. Moarte lui Putin si poporului rus ce nenorocire s-a abatut asupra noastra din cauza criminalilor rusi. Doamne ajuta acest popor distrus sa mai poata lupta, sa castige razboiul si in Rusia sa fie un razboi civil si Putin sa fie impuscat. Oare cum de rusii sunt bucurosi de acest razboi si nu fac nimic? DE CE ACEASTA RASA RUSA NAZISTA IUBESTE RAZBOIUL , CRIMELE DE RAZBOI SI DISTRUGEREA TARILOR?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *