Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ucraina atacă forțele ruse în mai multe zone. Invadatorii au suferit pierderi grele și caută mercenari

Ucraina atacă forțele ruse în mai multe zone. Invadatorii au suferit pierderi grele și caută mercenari

16 mart. 2022, 12:40,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

După ce timp de trei săptămâni s-au apărat eroic în fața invadatorilor, acum Ucraina a schimbat tactica și atacă forțele ruse în mai multe zone. Mai multe rapoarte ale ucrainenilor și ale Marii Britanii precizează că Rusia a pierdut 40% din unitățile implicate în invadarea țării vecine. Acest lucru i-a împins pe ruși să aducă trupe din flota Pacificului și totodată să caute mercenari.

Au trecut deja trei săptămâni de când Rusia a invadat Ucraina, conflict soldat până acum cu mii de soldați morți, dar și victime civile. Totodată, pagubele sunt enorme și vor trece foarte mulți ani până la reconstruirea a tot ceea ce a fost distrus. Și totuși, se pare că forțele armate ruse au suferit pierderi importante, iar acum ucrainenii au trecut la contraatac.

Ucraina atacă forțele ruse pe mai multe fronturi

Forțele armate ucrainene au trecut la contraofensivă împotriva invadatorilor ruși în mai multe zone. Acest lucru schimbă radical situația războiului, a anunțat miercuri un consilier prezidențial de la Kiev. Toate aceste contraatacuri au loc pe fondul gravelor pierderi suferite de armata rusă.

Ucraina și-a schimbat strategia de apărare după 3 săptămâni de război și a trecut la contraofensivă împotriva invadatorilor ruși. Anunțul a fost făcut de Mykhailo Podolyak, consilier al președintelui Volodimir Zelenski, potrivit The Guardian.

Acest lucru schimbă radical dispozitivele părților”, a adăugat el, fără a oferi însă detalii.

Consilierul prezidențial a mai spus că jurnaliștii ruși au început să abandoneze posturile TV la care lucrau, în timp ce Rusia încearcă să găsească aliați ai căror soldați sunt gata să moară pe câmpurile Ucrainei, referindu-se la recrutarea mercenarilor.

Rusia a suferit pierderi importante în Ucraina

Forțele armate ruse au pierdut în cele 3 săptămâni de conflict 40% din unitățile implicate în invadarea Ucrainei. Astfel, în prezent aduce trupe din flota Pacificului și recrutează mercenari, se arată în două rapoarte convergente ale Ucrainei și Marii Britanii.

Totodată, conducerea militară rusă a aprobat „eliberarea timpurie” a cadeților pentru a putea fi aduși în războiul din Ucraina, susține armata ucraineană în raportul său zilnic, potrivit The Guardian. Documentul mai precizează că Rusia întâmpină dificultăți în furnizarea de muniție trupelor și „a pierdut 40% din unitățile implicate în operațiunile de pe teritoriul Ucrainei”.

Cea mai gravă situație rămâne în zona Mariupol, unde inamicul încearcă să blocheze orașul din periferia de vest și de est”, au adăugat oficiali militari ucraineni.

Ca urmare a acestor pierderi, cel mai probabil Rusia va încerca să desfășoare operațiuni ofensive în fața rezistenței ucrainene. Doar că pierderile continue de personal vor îngreuna eforturile Rusiei de a securiza teritoriul ocupat, în timp ce Ucraina atacă forțele ruse pe mai multe fronturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *