Prima pagină » Actualitate » Ucraina ar fi bombardat centrala nucleară de la Zaporojie, acuză Rusia! Europa la un pas de un dezastru nuclear

Ucraina ar fi bombardat centrala nucleară de la Zaporojie, acuză Rusia! Europa la un pas de un dezastru nuclear

12 aug. 2024, 12:32, 16 ,
în Actualitate

Ucraina ar fi bombardat centrala nucleară de la Zaporojie, acuză Rusia, iar șeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică se teme de un dezastru nuclear în Europa, posibil mult mai mare decât a fost la Cernobil.

Este șocant modul în care decurge conflictul din Ucraina și cum aleg ucrainienii să se comporte în acest conflict. Centrala nucleară de la Zaporojie este cea mai mare din Europa și o eventuală explozie ar putea să aducă o tragedie pe care umanitatea încă nu a întâlnit-o. Vorbim despre faptul că una dintre cele mai afectate țări ar fi România, în eventualitatea unui dezastru nuclear. Vorbim despre milioane de români care vor fi afectați de un asemenea dezastru. Ar trebui ca cei implicați în conflict să înțeleagă faptul că NU trebuie să existe un asemenea scenariu apocaliptic.

Ucraina ar fi bombardat centrala nucleară de la Zaporojie, acuză Rusia

Duminică seară, un incendiu a izbucnit în sistemul de răcire al centralei nucleare de la Zaporojie, care este sub controlul forțelor ruse, conform unei relatări AFP preluată de Agerpres. Kievul și Moscova se acuză reciproc de responsabilitate pentru incident. Oficialii din Rusia au explicat faptul că nu ar avea niciun interes să-și bombardeze centrala nucleară pe care o controlează de câteva luni buni și vorbesc despre faptul că ucrainienii au lansat mai multe drone.

Vladimir Rogov, responsabilul administrației impuse de ruși în regiune, a raportat luni dimineață că incendiul a fost „complet stins”.

„Experții AIEA au observat fum negru gros din partea nordică a sitului după ce au auzit „explozii multiple în seara precedentă” și au fost informați despre un „presupus atac cu dronă” asupra unui turn de răcire, conform agenției ONU. AIEA a solicitat „acces imediat” la zona afectată pentru a „evalua pagubele” și „a identifica cauza posibilă a incidentului”.

Directorul general al AIEA, Rafael Grossi, a subliniat necesitatea „întreruperii” acestor „atacuri riscante care cresc riscul unui accident nuclear”.

El a menționat că orice incendiu în zona centralei sau în apropiere ar putea afecta instalațiile esențiale pentru securitate. Centrala de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, este ocupată de forțele ruse din martie 2022 și se află la Energodar, pe malul sudic al fluviului Nipru, care servește ca linie de front naturală între părți. Guvernatorul regiunii, Evgheni Balițki, instalat de autoritățile ruse, a declarat pe Telegram că „bombardamentele ucrainene” au dus la incendiul din sistemul de răcire. Balițki a asigurat că „nivelul radiologic” din jurul centralei este normal, iar experții AIEA au confirmat că nivelurile de radiație sunt stabile.

Ucrainienii și rușii trebuie să pună stop conflictului de la Zaporojie

Încă din prima zi a conflictului din Ucraina, România a fost aproape de națiunea grea încercată. Sute de mii de români au ajutat cu ce au putut pe ucrainienii care fugeau de război. Mame cu copii, bătrâni au primit în țară tot sprijinul necesar pentru a putea supraviețui. Statul român a cheltuit miliarde de euro să ajute Ucraina, le-am plătit chirii și le-am dat absolut toate cele necesare unui trai decent, trai de care sunt sute de mii de români care nu beneficiează.

În schimb observăm că ucraineanii se joacă de-a ”șoarecele și pisica” cu rușii. E un joc periculos, un joc în care România va fi implicată indirect pentru că o eventuală explozie la centrala nucleară de la Zaporojie înseamnă automat un dezastru ireparabil pentru România. Milioane de hectare de teren agricol contaminate radioactiv, milioane de români cu probleme de sănătate cauzate de radioactivitate.

Așadar, ucrainienii nu ar trebuie să se joace cu astfel de probleme nucleare și ar trebui să înțeleagă, odată pentru totdeauna faptul că aliații săi trebuie să fie respectați și să nu existe repercursiuni pentru ei! Același lucru este valabil și pentru ruși!

Comentarii
  • Nu mai aruncati kukuri rusesti,celavecii sant intr-un mare kkt operatiunea lor speciala de denazificare care era de 3 zile,pute a zeci poate a sute de mii de mortaciuni

    • Dupa lovitura de stat data de occident in Ucraina, ametind cu „democratia”, plus integrarea in nato, rusii au asteptat peste 5 ani amenițând cu interventia, si au facut-o.
      Se va intampla la fel si cu amenitarea ..bombelor nucleare, rusii o vor face.

    • Prostului de la 12:45

      Kkturi sa mananci tu!

      Parca urmati sa recuperati Crimea in trei zile. Ce s-a intamplat? Acum te duci ca boul in Rusia, pe terenul inamicului, ca sa-i fie mai usor sa te tinteasca?

      Intre timp rusii incarca zilnic clipuri cu mormane de cadavre de ucraci din Kursk in timp ce in Odesa oamenii incendieaza seara de seara dubele militare in semn ca nu vor sa mearga la razboiul piticului cocainist.
      Eu zic ca ar fi mai bine sa taci din gura ca vorbesti ca prostul. Gura sa ti-o deschizi numai la glory hole.

  • Nu este o noutate. Rusia nu a bombardat niciodata centrala Zaporojie. Imaginile satelitare arata ca ucrainienii de fiecare data au bombardat Zaporojie si spitale si scoli si apoi au dat vina pe rusi. Foarte bine drogatul zelenski sa dea ordin sa bombardeze la infinit centrala Zaporojie , asa se vor trezi absolut toate tarile ca au ajutat un popor nazist criminal care merita exterminat. Rusia are dreptatate !!!!!!

  • Cum e posibil sa arda apa si sa scoata asa fum negru? Stiti ce este un condensator de racire in cazul centralelor electrice . De orice tip , nuclear sau termic.Pe net se vehiculeaza ca rusii ard doar cauciucuri in interioul condesatorului , ceea ce ar explica fumul negru.

    Ziarul asta e prorus pana in prasele.

    • Corect👍

    • Cum e posibil sa fii asa de bou?

      Dar de cand ai ajuns tu expert in chimie si fizica nucleara ca sa comentezi despre lucrurile astea? Tu mai bine ramai in boschetii tai plini cu prezervative si hartie igienica si nu mai comenta despre ce nu cunosti.

      • Te rog sa explici interactiunea intre chimie si un turn de racire sau condensator de racire a aburului recuperat din turbinile producatoare de electeicitate inteun circiut inchis.Multumesc!

  • Zele e un actor bun, gesticulează bine din toate colturile feței 🤥 un pinochio sub influența stupefiantelor. Totul e impotriva Rusiei, dar cetățenii EU vor plati mai mult pentru gaz după fiecare atac al Ucrainei. Fie Nordstream, fie depozitul Gazprom mai nou etc etc. Deci? Așa a fost de la începutul războiului. Noi din EU ieșim șifonați tot timpul.

  • Ptr orcalaii sugatori in copeici

    AIEA susţine că pagubele au fost cel mai probabil concentrate în interiorul turnului de răcire, la nivelul duzei de distribuţie a apei, la o înălţime de zece metri.
    „Echipa a confirmat că nu existau semne semnificative de perturbare provocate de resturi (de drone – n.r.), cenuşă sau funingine localizate la baza turnului de răcire”, a precizat AIEA.
    „Siguranţa nucleară a centralei nu a fost afectată, întrucât turnurile de răcire nu sunt în prezent în folosinţă”, a mai precizat agenţia ONU.

  • useristii poponari poarta fustite

    12,45 / 13,10 / 11,21 – mamele voastre , fac blowjob in turnul de racire , iar fumul negru , este de la basinile lor.
    distanta zaporoje – bucuresti = 800 km

    • Fumul negru este de la ultima conaexiune cerebrala a ta. Doneaza-ti organele de bosorg, daca mai sunt viabile!

      • nu mai citeste nimeni Cotidianul

        Si ai venit sa maninci kkt pe aici .Bosorog expirat si basinos ce esti

        • pe bososorogul asta 15,33 [care ai face pe altii bosorogi],l-a trimis Nistorescu sa spioneze pe aici [daca ei nu mai au activitate….]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *