Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ucraina anunță că Rusia a concentrat patru nave de război cu 28 de rachete în Marea Neagră
Ucraina anunță că Rusia a concentrat patru nave de război cu 28 de rachete în Marea Neagră

Ucraina anunță că Rusia a concentrat patru nave de război cu 28 de rachete în Marea Neagră

19 apr. 2022, 20:29,
în Razboi în Ucraina

Ministerul Apărării din Ucraina, patru nave rusești de război ar fi prezente, în acest moment, în Marea Neagră.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării al Ucrainei a anunțat, potrivit EuromaidanPR, că Rusia ar fi concentrat patru nave de război cu o încărcătură de cel puțin 28 de rachete, în Marea Neagră.

Nava de război rusă Moskva s-a scufundat

Nava de război rusă Moskva s-a scufundat, la o zi după ce a fost raportat faptul că a fost avariată de un incendiu sau de un atac cu rachete ucrainene.

Ministerul rus al Apărării a transmis că nava amiral a flotei rusești din Marea Neagră, crucișătorul înarmat cu rachete Moskva, a fost grav avariată, după ce muniția de la bord a explodat. Anunțul a venit după ce ucrainenii au anunțat că au lovit crucișătorul cu două rachete Neptun.

Moskva era înarmată cu 16 rachete de croazieră

Agențiile de știri rusești au declarat că Moskva, pus în funcțiune în 1983, era înarmat cu 16 rachete de croazieră anti-navă „Vulkan” cu o rază de acțiune de cel puțin 700 km. Interfax nu a oferit mai multe detalii despre incident.

Nava de 12.500 de tone are de obicei un echipaj de aproximativ 500 de persoane. Mosckva a participat la intervenția militară din Siria, rușii luptând de partea lui Bashar al-Assad.

Fotografia postată de Zelenski cu Moskva înainte ca aceasta să fie distrusă

Volodimir Zelenski s-a fotografiat miercuri cu timbre în care apare nava rusă Moskva înainte ca aceasta să fie grav avariată, miercuri noapte.

Zelenski a postat miercuri, pe contul său de Instagram o fotografie în care ține în mână timbre emise de Poșta Ucraineană dedicate celebrului gest de sfidare al soldaților ucraineni de pe Insula Șerpilor, în care a fost implicat crucișătorul grav avariat miercuri noapte, Kievul spunând că a fost lovit cu rachete Neptun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *