Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ucraina anunţă că a primit sisteme lansatoare de rachete M270 de la un furnizor anonim
Ucraina anunţă că a primit sisteme lansatoare de rachete M270 de la un furnizor anonim

Ucraina anunţă că a primit sisteme lansatoare de rachete M270 de la un furnizor anonim

15 iul. 2022, 22:16, 2 ,
în Razboi în Ucraina

Ucraina a anunţat în această seară,  15 iulie, că a primit un prim transport de sisteme lansatoare de rachete multiple M270, care se adaugă arsenalului de artilerie cu rază lungă furnizat deja de Occident, transmit Reuters şi AFP.

„Primele MLRS M270 au sosit. Ele vor fi o bună companie pentru HIMARS pe câmpul de luptă”, a scris pe Twitter ministrul apărării ucrainean Oleksii Reznikov, referindu-se la sistemele donate de SUA şi pe care armata ucraineană le-a folosit mai ales pentru a lovi depozite de muniţii ale forţelor ruse.

Reznikov nu a precizat numele ţării care a furnizat sistemele M270. Ucraina a declarat că a lovit peste 30 de „ţinte logistice militare” ale forţelor ruse în ultimele săptămâni, ceea ce a afectat capacitatea de atac a Rusiei, mai notează sursele citate de Agerpres.

SUA a anunțat un nou ajutor militar pentru Ucraina

Reamintim că în urmă cu o săptămână, SUA a anunțat un nou ajutor militar pentru Ucraina. Acest ajutor, care se ridică 400 milioane de dolari, cuprinde patru sisteme de lansatoare de rachete multiple HIMARS şi muniţii, care au permis deja forţelor ucrainene să atace ţinte – ca depozite de muniţii – cu rachete trase din afara razei de acţiune a artileriei ruse, a precizat un înalt responsabil al Pentagonului.

Cu astfel de sisteme HIMARS, „Ucraina a reuşit să lovească ţinte ruseşti mult în spatele liniei frontului şi să perturbe operaţiuni ale artileriei ruse”, a explicat acest înalt oficial american. Astfel, armata ucraineană va dispune în total de 12 HIMARS.

Obuzele HIMARS au o rază de acțiune mai importantă decât cele furnizate de până acum

Lotul de ajutor include de asemenea 1.000 de obuze de 155 mm pentru piese de artilerie furnizate de aliaţii occidentali ai Kievului. Aceste obuze sunt „mai eficiente”, căci sunt mai precise şi au o rază de acţiune mai importantă decât cele furnizate de până acum, a precizat responsabilul de la Pentagon.

El nu a confirmat dacă aceste muniţii sunt obuze teleghidate Excalibur, care pot parcurge peste 40 km înainte de a-şi atinge ţinta cu precizie, de fabricaţie americană şi deja livrate de Canada Ucrainei.

Comentarii
  • Sunt vechi si trebuiesc inlocuite in NATO !, de aia le daruiesc ucrainenilor !, ele au intrat in dotarea armatei SUA in 1983 si apoi in componenta de aparare ale altor state NATO , in functie de tipul rachetelor montate pe ele pot lovi tinte de la 40 , 60 km si maxim la 300 km !, eu cred ca cererea insistenta a ucrainenilor a fost sa li se dea dispozitive lansatoare rachete HYMARS cu raza de 300 km ca sai toace pe rusnaci pina dincolo de granite si aliatii l-eau oferit pe astea mai vechi, in rest , da sunt bune , foarte eficiente , isi fac treaba la standarde NATO si vor complecta HYMARSurile primite care au rachete in dotare cu raza de vreo 75 km, orcile ruse vor fi prajite de la sute de kilometri, sa vedeti distractie maxima de saptamina viitoare

  • Când pui lemne pe foc,focul nu se mai stinge iar lemnele trosnesc.În vatră mai rămâne numai cenuşa care ne va aminti de copacii falnici de odinioară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *