Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ucraina acuză Rusia că ar fi deportat și atacat copiii din orașul Mariupol
Ucraina acuză Rusia că ar fi deportat și atacat copiii din orașul Mariupol

Ucraina acuză Rusia că ar fi deportat și atacat copiii din orașul Mariupol

21 mart. 2022, 22:58,
în Razboi în Ucraina

Șeful Administrației Regionale de Stat Zaporijie, Oleksandr Starukh, a anunțat soldații ruși că ar fi tras în autobuzele de evacuare cu copii din Mariupol.

Există informații că mai mulți copii au fost răniți î n stare gravă.

„Patru copii au fost duși la spital. Trei copii au fost atacați în fostul district Gulyaipol, acum Pologovsky. Familiile au călătorit de la Mariupol pentru a se salva. Un copil este în stare critică. O altă familie a fost bombardată în Kamenskoye, de asemenea, un copil este în stare gravă”, a spus oficialul, citat de presa ucraineană.

Potrivit militarilor ucraineni, unul dintre evenimente a avut loc la ora 8:55 în satul Malynivka, din raionul Pologi din regiunea Zaporjie; de asemenea, rușii ar fi împușcat două mașini cu civili cu arme automate, care se deplasau de-a lungul coridorului umanitar.

Informația nu a fost anunțată și de partea rusă.

Kiev acuză Moscova pentru deportarea ilegală a copiilor din Mariupol

Kievul a acuzat Moscova că a deportat ilegal copii din Mariupol, pe fondul unor informații potrivit cărora trupele din orașul-port îndreptau civili către regiunile separatiste din estul Donbasului, controlate de ruși, relatează Financial Time.

Ucraina a respins ultimatumul Rusiei de a preda Mariupol. Între timp, Kievul a lăudat trupele guvernamentale care apără orașul sfâșiat de război, în ciuda faptului că erau înconjurate de forțele ruse, spunând că eforturile lor „salvau” capitala și alte orașe mari.

Progresul negocierilor a stagnat

Progresul în negocierile de pace a stagnat, a spus Rusia. Între timp, Ucraina și aliații săi occidentali sunt sceptici că Moscova negociază cu bună-credință.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut Germaniei să intensifice sancțiunile împotriva Rusiei și să aprobe cererea Kievului de a fi acceptată ca membru al UE.

Aproximativ 10 milioane de oameni au fugit de luptele din Ucraina, fie deplasându-se în interiorul țării, fie evadând în străinătate, de când Rusia a invadat pe 24 februarie, a declarat agenția ONU pentru refugiați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *