Prima pagină » International » Ucraina a efectuat o lovitură cu rachete asupra unui aerodrom militar rusesc din Crimeea
Ucraina a efectuat o lovitură cu rachete asupra unui aerodrom militar rusesc din Crimeea

Ucraina a efectuat o lovitură cu rachete asupra unui aerodrom militar rusesc din Crimeea

26 iul. 2024, 20:40,
BZI.ro, în International

Ucraina iși intensifică atacurile în Crimeea, fix așa cum anunța recent comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU), Alexander Sîrsky. Potrivit acestuia, Kievul a elaborat chiar și un plan pentru recuperarea Crimeei. „Este real”, a răspuns Sîrsky la întrebarea dacă acest lucru este cu adevărat posibil. „Desigur, acesta este un mare secret militar”. În acest context, Rusia a annțat recent că-și modernizează marina, având o atenție sporită către Marea Neagră.

Ucraina a declarat vineri că forţele sale au efectuat o lovitură cu rachete asupra unui aerodrom militar rusesc din Crimeea care a fost folosit pentru atacuri cu rază lungă de acţiune împotriva sa, aceasta fiind cea mai recentă dintr-o serie de lovituri date armatei ruse în peninsula ocupată, relatează Reuters, informează News.ro.

Ucraina a intensificat atacurile cu rază lungă de acţiune asupra Crimeei

În ultimele luni, Ucraina a intensificat atacurile cu rază lungă de acţiune asupra Crimeei şi afirmă că Flota rusă a Mării Negre, care îşi are cartierul general la Sevastopol, a fost nevoită să îşi mute navele de luptă în porturi mai sigure, în altă parte.

Statul Major al armatei ucrainene a declarat într-un comunicat că aerodromul rusesc Saki din vestul Crimeei a fost cea mai recentă ţintă care a fost lovită de forţele sale şi că evaluează consecinţele. „Acesta este unul dintre aerodromurile operaţionale pe care Rusia le utilizează pentru a controla spaţiul aerian, în special în Marea Neagră, şi pentru a lansa lovituri aeriene pe teritoriul ucrainean”, a afirmat acesta.

Declaraţia nu precizeză ce armă a fost utilizată, dar spune că atacul a fost efectuat de forţele de rachete ale Ucrainei, alături de alte contingente.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ministerului rus al Apărării sau a oficialilor locali instalaţi de Moscova.

Ucraina susţine că a lovit în ultimele luni o serie de sisteme ruseşti de apărare aeriană

La aproape doi ani şi jumătate de la invazia la scară largă a Rusiei, Ucraina susţine că a lovit în ultimele luni o serie de sisteme ruseşti de apărare aeriană desfăşurate în Crimeea, cum ar fi unităţile de rachete S-300 şi S-400.

Marţi, Ucraina a declarat că a avariat semnificativ ultimul feribot de marfă al Moscovei, capabil să transporte vagoane de cale ferată din regiunea rusă Krasnodar în Crimeea, ceea ce reprezintă un eşec pentru rutele ruseşti de aprovizionare a peninsulei. Kievul a declarat că feribotul a fost utilizat în scopuri militare.

Marina ucraineană a declarat, de asemenea, că atacul a forţat Rusia să îşi retragă toate navele de război din Marea Azov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
26 iulie 2024
26 iulie 2024