Prima pagină » International » Ucraina a bombardat portul Kerci din Crimeea. Trupele ruse avansează către orașele Pokrovsk și Kramatorsk
Ucraina a bombardat portul Kerci din Crimeea. Trupele ruse avansează către orașele Pokrovsk și Kramatorsk

Ucraina a bombardat portul Kerci din Crimeea. Trupele ruse avansează către orașele Pokrovsk și Kramatorsk

16 aug. 2024, 21:40,
în International

Vineri, 16 august, armata ucraineană a anunțat că a lansat un atac asupra unui debarcader din portul Kerci, situat în Crimeea ocupată. Rusia susține că acest atac a avut ca țintă podul Crimeei, în timp ce trupele ruse continuă să avanseze către orașele Pokrovsk și Kramatorsk din estul Ucrainei, relatează agențiile Reuters și EFE.

Purtătorul de cuvânt al comandamentului sudic al armatei ucrainene, Serghei Bratciuk, a scris pe Telegram despre un „atac nocturn în Crimeea”, referindu-se la lovitura asupra debarcaderului respectiv. Alte surse ucrainene au confirmat atacul, menționând că a provocat pagube, fără a oferi însă detalii suplimentare.

Potrivit presei locale, locuitorii din Sevastopol, Simferopol și Kerci au auzit explozii în jurul orei locale 03:30, iar podul Kerci, care face legătura între peninsula ocupată și teritoriul Rusiei, a fost închis circulației între orele 02:00 și 07:00 dimineața.

Ucraina a bombardat portul Kerci din Crimeea

Ministerul rus al Apărării a declarat că atacul ucrainean a vizat podul Kerci și că apărarea antiaeriană rusă a interceptat și doborât 12 rachete americane ATACMS care se îndreptau spre pod.

De asemenea, armata ucraineană a raportat un atac asupra unei ambarcațiuni în zona orașului Ciornomorsk, în vestul Crimeei. La rândul său, armata rusă a confirmat un atac cu drone maritime în acea zonă, afirmând că elicopterele sale au distrus cinci astfel de drone.

Între timp, trupele ruse continuă să avanseze în regiunea Donețk din estul Ucrainei, în ciuda unei ofensive surpriză lansate de forțele ucrainene în provincia rusă Kursk.

Vineri, autoritățile din districtul Pokrovsk din regiunea Donețk au anunțat că inamicul se află la doar 10,5 kilometri de oraș și au reiterat apelul către locuitori să evacueze zona. Șeful administrației regionale, Volodimir Zamotaev, a avertizat că situația este „amenințătoare”. Orașul Pokrovsk avea înainte de război aproximativ 60.000 de locuitori.

Trupele ruse avansează și pe altă axă a frontului din Donețk, în direcția orașului Kramatorsk, situat la aproximativ 80 de kilometri nord-est de Pokrovsk. Armata rusă a anunțat că a cucerit satul Serghiivka, aflat la doar zece kilometri de Kramatorsk.

Statul Major ucrainean a raportat confruntări intense de-a lungul liniei frontului din estul Ucrainei, cu 144 de ciocniri în ultimele 24 de ore.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`