Prima pagină » Actualitate » Ucraina a acceptat să negocieze cu Rusia în această seară
Ucraina a acceptat să negocieze cu Rusia în această seară

Ucraina a acceptat să negocieze cu Rusia în această seară

02 mart. 2022, 18:45,
în Actualitate

Ucraina a acceptat să poarte noi negocieri cu Rusia miercuri seară, anunţă agenţia ucraineană de presă UNIAN, după ce negocierile de luni pentru încheierea unui armistiţiu în urma declanşării invaziei ruse nu au adus un rezultat.

Potrivit agenţiei ucrainene, acordul pentru participarea la noua rundă de negocieri a fost anunţat de şeful delegaţiei Kievului, parlamentarul David Arakamia.

Nu sunt menţionate locul şi ora negocierilor. Potrivit agenţiei ruse TASS, discuţiile ar urma să se desfăşoare în regiunea Brest din Belarus.

Moscova a transmis anterior că este pregătită pentru noi negocieri, dar Kievul negase că acestea s-ar putea desfăşura miercuri.

Cum au decurs negocierile până acum

Negocierile dintre Rusia și Ucraina au început la sfârșitul săptămânii trecute, în Belarus, unde au participat reprezentanți de la Moscova și Kiev. Anunțul de începutul negocierilor dintre Ucraina și Rusia a fost făcut de consilierul prezidențial Mykhailă Podolyah. Din delegația care a sosit în regiunea Gomel cu un elicopter a făcut parte și ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov.

Din cele două delegații nu au făcut parte președintele Rusiei, Vladimir Putin sau președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Primul a refuzat să participe la negocieri și și-a trimis o parte dintre reprezentanții de la Moscova.

Delegația ucraineană care negociază cu Rusia este compusă și din ministrul Apărării de la Kiev. Volodimir Zelesnski a precizat faptul că nu își pune mari speranțe în rezultatul pozitiv al negocierilor pentru că Rusia nu ar renunța la cererea de capitulare a Ucrainei.

Inițial Ucraina nu a confirmat negocierile cu Rusia de astăzi

Oficialii din Ucraina au evitat până acum să confirme negocierile din Belarus și că ar putea avea loc o a doua rundă. Asta în condiţiile în care prima rundă a fost sortită eșecului, iar înaintea primei runde președintele Volodimir Zelenski a fost reticient în faptul că s-ar putea ajunge la o concluzie finală.

În replică, tot astăzi, autoritățile de la Kremlin au precizat faptul că întâlnirea va avea loc miercuri, 2 martie 2022 spre seară zilei.

„Astăzi (miercuri – n.r.), în a doua jumătate a zilei, spre seară, delegaţia noastră se va afla la locul (reuniunii), aşteptându-i pe negociatorii ucraineni”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`