Prima pagină » Local » UAIC a obținut un grant instituțional Erasmus+ de aproape 3,5 milioane de euro, cel mai mare de până acum
UAIC a obținut un grant instituțional Erasmus+ de aproape 3,5 milioane de euro, cel mai mare de până acum

UAIC a obținut un grant instituțional Erasmus+ de aproape 3,5 milioane de euro, cel mai mare de până acum

05 aug. 2024, 16:05,
în Local

Un buget total de aproape 3,5 milioane de euro a fost aprobat pentru cele două candidaturi depuse de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în anul 2024 pentru proiecte de mobilitate Erasmus+. Unul dintre acestea vizează schimburi academice cu parteneri din statele Uniunii Europene, Turcia, Serbia și Macedonia de Nord, iar cel de-al doilea permite finanțarea de mobilități către și dinspre instituții partenere din alte 29 de state non-UE.

Grantul instituțional alocat UAIC pentru noul proiect Erasmus+ de schimburi academice cu parteneri din Uniunea Europeană este cel mai mare din cei 26 de ani de când Universitatea participă la Programul Erasmus: 3.024.975 de euro, 6% din totalul grantului național și de patru ori mai mare decât grantul mediu al celor 73 de universități românești care au primit finanțare în anul 2024.

Cea mai mare parte a grantului obținut în cele două proiecte de mobilitate (80% din total) este destinat finanțării mobilităților studențești de studiu și de practică, de care vor beneficia atât actualii studenți ai UAIC, cât și absolvenții promoției 2025 (în cazul mobilităților de practică). În afară de schimburile academice studențești, prin Programul Erasmus+ sunt finanțate mobilități de predare și mobilități de formare a personalului didactic, a cercetătorilor și a personalului didactic-auxiliar al Universității.
Selecțiile pentru mobilitățile finanțate din noile granturi instituționale vor fi lansate în luna septembrie, urmând ca schimburile academice să se desfășoare în anul academic 2024-2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *