Prima pagină » Actualitate » Twitter este gata să accepte cererea de cumpărare a lui Elon Musk
Twitter este gata să accepte cererea de cumpărare a lui Elon Musk

Twitter este gata să accepte cererea de cumpărare a lui Elon Musk

25 apr. 2022, 21:32,
în Actualitate

Elon Musk și Twitter se apropie de un acord care i-ar permite celui mai bogat om din lume să preia compania de social media, potrivit presei internaționale.

Cele două părți au fost implicate în negocieri detaliate în weekend, discutând detalii despre o posibilă preluare, inclusiv un calendar și posibile taxe de despărțire în cazul în care înțelegerea se destramă, potrivit New York Times, Wall Street Journal și alte instituții media, citate de CBC.

Surse spun că un acord oficial ar putea veni în această săptămână, posibil chiar astăzi. Acțiunile Twitter au crescut cu patru procente, până la 50,49 dolari pe acțiune, astăzi, dar sub ceea ce Musk a numit oferta sa „cea mai bună și finală” de 54,20 dolari. Acest lucru ar evalua gigantul rețelelor sociale la 43 de miliarde de dolari.

Twitter ia în considerarea oferta lui Elon Musk

Obținerea de angajamente pentru finanțarea de 46,5 miliarde de dolari a fost un punct de cotitură care a permis consiliului de administrație al Twitter să ia în considerare în mod serios oferta lui Musk, au declarat pentru New York Times surse care cunosc detalii ale negocierii.

Twitter și Musk nu au răspuns solicitărilor de comentarii, dar Musk a atras din nou atenția asupra interesului său față de companie, bazat pe păstrarea principiilor libertății de exprimare, într-o postare pe Twitter, publicată în urmă cu puțin timp.

„Sper ca și cei mai aprigi critici ai mei să rămână pe Twitter, pentru că asta înseamnă libertatea de exprimare”, a scris miliardarul american.

Acțiunile Twitter au crescut cu 4,5%

Acțiunile Twitter au crescut cu 4,5%, la 51,15 dolari, în tranzacțiile dinaintea deschiderii bursei luni la New York.

Musk a spus că Twitter trebuie să fie preluată în mod personal pentru a crește și a deveni o adevărată platformă a discursului liber.

Înțelegerea ar veni la doar patru zile după ce Musk a dezvăluit un pachet financiar care să susțină achiziția. Aceasta a făcut conducerea Twitter să ia mai în serios propunerea iar mulți acționari au cerut companiei să nu lase oportunitatea să scape, a relatat Reuters duminică.

Musk nu a oferit informații concrete

Vânzarea companiei ar reprezenta o recunoaștere a Twitter că noul său șef executiv Parag Agrawal, care a preluat frâiele în noiembrie, nu are o contribuție suficientă la a face compania mai profitabilă, în ciuda parcursului său de a îndeplini obiectivele finaciare ambițioase pe care compania le-a stabilit pentru 2023. Acțiunile Twitter se tranzacționau la un preț mai mare decât prețul oferit de Musk din noiembrie.

Tacticile de negociere ale lui Musk – înaintarea unei oferte și păstrarea acesteia – seamănă cu ceea ce făcea un alt miliardar – Warren Buffet. Musk nu a oferit niciun detaliul financiar când a dezvăluit prima dată oferta pentru Twitter, făcând piața să pună la îndoială intențiile sale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *