Prima pagină » International » Twitter a interzis utilizatorilor să publice linkuri către reţelele sociale concurente: „Nu mai autorizează promovarea gratuită a anumitor reţele de socializare”

Twitter a interzis utilizatorilor să publice linkuri către reţelele sociale concurente: „Nu mai autorizează promovarea gratuită a anumitor reţele de socializare”

19 dec. 2022, 10:00,
BZI.ro, în International

Duminică, 18 decembrie 2022, platforma miliardarului Elon Musk, Twitter, a anunţat că utilizatorii nu vor mai avea dreptul să publice linkuri către mai multe reţele sociale concurente. Anterior, Twitter a blocat mai multe conturi ale jurnaliștilor care au scris articole în care l-au criticat pe Elon Musk.

De altfel, utilizatorii care încalcă această regulă s-ar putea trezi cu conturile suspendate. Potrivit comunicatului emis de Twitter, în categoria reţelelor de socializare concurente se includ mai multe reţele de socializare, printre care Facebook şi Instagram.

Twitter a interzis utilizatorilor să publice linkuri care reţelele sociale concurente

Aşadar, utilizatorii nu vor mai putea publica linkuri către Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Post şi Nostrm dar şi linkurile „către agregatori de reţele de socializare precum linktr.ee, Ink.bio”.

Potrivit deciziei, Twitter nu mai autorizează promovarea gratuită a anumitor rețele de socializare. Utilizatorii care încalcă această regulă riscă să li se suspende conturile de Twitter.

„Dacă încălcările acestei reguli rămân un act izolat sau constituie o primă neconformare, vom putea lua un anumit număr de măsuri, mergând de la suprimarea unuia sau mai multor tweet-uri şi până la închiderea temporară a contului sau conturilor”, dar apoi „orice recidivă va antrena suspendarea permanentă”, detaliază reţeaua de socializare.

Patronul Tesla şi SpaceX, Elon Musk, care s-a descris ca fiind un adept al libertarii depline de exprimare, a subliniat de mai multe ori intenţia de a acţiona în acest mod şi ca proprietar al Twitter, însă, ulterior, a cenzurat anumite opinii.

Jurnaliştii care l-au criticat pe Elon Musk s-au trezit cu conturile de Twitter blocate

Reamintim faptul că săptămâna trecută, jurnaliştii care au scris articole prin care l-au criticat pe Elon Musk s-au trezit cu conturile Twitter blocate. Aplicaţia a blocat conturile câtorva jurnalişti cunoscuţi de la instituţii media de top fără a veni cu explicaţii în acest sens.

Decizia platformei de a bloca conturile jurnaliştilor a stârnit proteste din partea ONU şi a Comisiei Europene. Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei, l-a ameninţat pe patronul Twitter chiar şi cu sancţiuni.

Nici Elon Musk, nici Twitter nu au oferit comentarii şi nu au explicat de ce jurnaliştii au conturile blocate. Anterior, miliardarul a declarat că jurnaliştii ar fi încălcat noua politică de „doxxing” ceea ce este o acţiune de a furniza în mod public infomatiile de identificare prin divulgarea locaţiei sale.

Printre conturile blocate se includ cele ale jurnalistului Donnie O’Sullivan de la CNN, Ryan Mac de la New York Times și Drew Harwell de la Washington Post şi al jurnalistului independent Aaron Rupar. Unii speculează că ar fi vorba de autoritatea unilaterală asupra platformei a lui Elon Musk.

Anterior, Elon Musk a anunţat de „amnistiție generală” pe Twitter. De săptămâna viitoare, acesta va debloca toate conturile suspendate pe această reţea de socializare. Decizia lui Elon Musk vine în contextul unui sondaj pe care l-a publicat pe Twitter şi în care peste 70% dintre cei care au răspuns au votat în favoare deblocării conturilor. Aşadar, în urma schimbării politice pentru Twitter, doar conturile care fac spam sau încalca legea vor rămâne interzise.

De altfel, utilizatorii Twitter nu vor mai putea publica linkuri care reţelele sociale concurente. Cu alte cuvinte, un tweet precum „Urmăriţi @numele de utilizator pe Instagram” este interzis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *