Prima pagină » Actualitate » Twitter a fost cumpărat de Elon Musk. Cum se va schimba reţeaua socială

Twitter a fost cumpărat de Elon Musk. Cum se va schimba reţeaua socială

26 apr. 2022, 10:54, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Twitter a fost cumpărat de Elon Musk cu 44 miliarde de dolari. Reţeaua de socializare a avut profit în doar doi ani, în ultimul deceniu. Compania care deţine milioane de utilizatori va suferi modificări absolut necesare pe care miliardarul le va implementa pentru a prospera aplicaţia.

Twitter are o capitalizare de piață de aproape 40 miliarde dolari, iar valoarea acțiunilor a crescut de când au apărut primele informații despre dorința lui Musk de a cumpăra compania. La jumătatea lui martie 2022 capitalizarea scăzuse la sub 27 miliarde dolari. Maximul istoric a fost în februarie 2021: peste 61 miliarde dolari.

Twitter a fost cumpărat de Elon Musk cu 44 miliarde de dolari

Miliardarul Elon Musk a reuşit să cumpere reţeaua de socializare Twitter cu 44 miliarde de dolari. Astfel, având control absolut asupra reţelei, Musk va decide ca o bună parte dintre restricţiile legate de ceea ce poţi publica să fie înlăturate. Multe dintre barierele de exprimare ar putea fi eliminate, iar Twitter nu va mai elimina postările.

În opinia lui Elon Musk, moderatorii merg mult prea departe cu eliminarea unor postari, iar în perioada următoare foarte multe lucruri vor fi permise. Unii specialişti susţin că veniturile din publicitate vor scădea dacă acest lucru va fi posibil.

De asemenea, miliardarul care s-a certat cu Bill Gates, menţionează că prefera ca anumite conturi să fie suspendate doar pentru o perioadă de timp şi să nu fie interzise pe termen nedeterminat.

Mulți angajați au postat mesaje în care spun că se tem de acest viitor în care Elon Musk este patron, temerile fiind legate și de cum s-ar putea schimba atmosfera din interiorul companiei. La Tesla au fost plângeri legate de nerespectarea drepturilor angajaților, de discriminare și de existența unui mediu de lucru ostil.

Elon Musk nu are încredere în conducerea Twitter

Reamintim faptul că Twitter este condusă din noiembrie 2021 de Părag Agrawal, care a preluat șefia de Jack Dorsey, co-fondator Twitter în 2004. Părag Agrawal a spus luni angajaților că, după ce preluarea se va finaliza „nu știm în ce direcție se va îndrepta platforma”.

În documentele oficiale ce conțineau oferta înaintată celor de la Twitter, Musk a spus că nu are încredere în managementul actual. Foarte posibil că va fi schimbată conducerea.

O altă discuție este legată de algoritmii Twitter, Musk spunând la o recentă conferință TED, că plănuiește că algoritmii să fie pe model open-source, astfel încât utilizatorii să vadă liniile de cod pentru unele postări care le apar în feed. Acest lucru va fi extrem de greu de realizat, au spus mulți experți din industrie.

O altă schimbare ține de faptul că acțiunile Twitter vor fi delistate, ceea ce îi va da lui Musk mai multă libertate să facă schimbările pe care le dorește.

Twitter are 5.000 de angajați și o cifră anuală de afaceri în jurul a 5 miliarde dolari. O mare problemă este că numărul de useri nu prea a mai crescut, fiind undeva pe la 220 milioane, de aproape zece ori mai puțini decât Facebook. Capitalizarea de piață Twitter este de 15 ori mai mică decât cea a Meta.

Având în vedere faptul că Twitter a fost cumpărat de Elon Musk, utilizatorii vor vedea cât de curând o serie de schimbări în ceea ce privește rețeaua socială.

 

Comentarii
  • Sunt 19 luni de cand am renuntat definitiv la toate retelele sociale. Am inchis tot. Nu regret nici o secunda. Lumea-i prea interesanta ca sa te inchizi intr-o bula informationala, in care realitatea este inlocuita de pareri despre lumea reala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *