Prima pagină » Sanatate » Tusea fumătorului. Simptomele specifice

Tusea fumătorului. Simptomele specifice

07 mart. 2022, 13:59,
BZI.ro, în Sanatate

După ce consumul țigărilor devine ceva normal, își face apariția o stare patologică numită tusea fumătorului. Aceasta este diferită față de tusea pe care o întâlnim în cadrul răcelilor.

Oamenii care fumează des dezvoltă această tuse specifică, tusea este cauzată de către încercarea organismului de a se curăța singur de către chimicalele ce intră în plămâni datorită consumului de tutun. Dacă tusea durează mai mult de 3 săptămâni, deja doctorii consideră ca aceasta să fie datorată fumatului.

grafica cu plamani si o mana ce tine o tigara

Fumul de țigară sensibilizează plămânii, iar bronșitele ce pot apărea sunt mult mai violente decât în cazul persoanelor nefumătoare

Multe persoane prezintă o tuse uscată, dar se poate produce în cadrul ei și flegma. Alte simptome ce acompaniază această stare patologică sunt date de către durerea la nivelul pieptului, dar și de o mică inflamație a gâtului ce se soldează cu dureri. Această afecțiune nu este una nouă, așa că sunt foarte multe remedii ce pot fi încadrate ca naturiste, ce rezolvă această „maladie” fără vreun efort suplimentar prea mare.

Informații utile despre tusea fumătorului.

Nu toți oamenii care fumează sunt obligați să prezinte simptome precum tusea fumătorului, multe persoane fumează de ani buni și nu prezintă niciun astfel de simptom. Pentru persoanele ce sunt speriate de către faptul că tusea nu se oprește, aceasta este cauzată de către tuse, iar ea nu se va opri decât dacă are loc o oprire în administrarea de fum, iar în niciun caz nu trebuie adminsitrat medicatii de tipul antibioticelor.

barbat ce are tusea fumatorului si tine in mana o tigara

Nu toată lumea prezintă tusea fumătorului

Una dintre afecțiunile pe care trebuie să le ia un fumător în calcul atunci când această tuse apare, este dat de o posibilitate mai ridicată de a dobândi bronșite. Multă lume a auzit de faptul că dacă este fumătoare, răcelile sau gripa vor acționa mult mai violent sau mai intens decât în cazul persoanelor care nu sunt fumătoare. Cel mai eficient tratament de a opri această tuse destul de iritantă, este prin a nu mai fuma.

Simptomele prezente în tusea fumătorului

În stadiile de început, tusea fumătorului prezintă simptome ușoare printre care putem menționa o tuse uscată. Iar, în stagiile mai avansate, deja la nivelul gâtului are loc formarea de flegmă, aceasta venind sub mai multe culori. Uneori aceasta este incoloră, în timp ce alteori poate tinde spre galben, alb sau chiar sângerie.

barbat in varsta ce fumeaza o tigara

Cu cât o persoană fumează mai mult, cu atât aceste simptome se înrăutățesc

Alte simptome ce însoțesc tusea fumătorului sunt un sunet suplimentar și deranjant atunci când are loc respirația. Durerea în piept este întâlnită și are loc o scurtare a duratei respirației. Iar, gâtul nu va rămâne neafectat, acesta prezentând ușoare inflamații sau chiar durere.

Cel mai puternic se simt aceste simptome după ce persoana respectivă doarme și se trezește dimineața. Aceasta dispare în decursul zilei și dacă persoana continuă să fumeze, simptomele se vor înrăutăți.

Caracteristici ale stării patologice

Tusea fumătorului se diferențiază de celelalte tipuri de tuse după tipul de flegmă pe care îl produce, sunetul de la nivelul pieptului și un sunet bizar ce se produce asemănător unui șuierat, hâșâit sau huruit. Totodată chiar dacă tusea poate fi deosebită de celelalte, este greu de depistat atunci când se chestionează condiția și sănătatea pe care o prezintă plămânul.

barbat ce are masca si are tusea fumatorului

Simptomele sunt mult mai puternice dimineața, după care pe parcursul zilei are loc ameliorarea acestora

Tusea fumătorului nu este o afecțiune ce vă pune viața în pericol, dar este un semn clar că organismului nu îi place fumul, iar cantitatea de substanțe toxice administrată este deja mare. Controlul la nivelul plămânilor trebuie să fie efectuat la un timp regulat pentru a evita orice fel de complicație ce ar putea pune în pericol viața sau calitatea vieții dumneavoastră.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *