Pentru prepararea lor avem nevoie de:
- faina de malai – 3 cani
- faina alba – 1 cana
- apa fiarta
- sare
- 1 ou
- Zahar – optional
Mod de preparare:
Cantitatile nu sunt relevante, ci mai important este raportul dintre faina de malai si cea alba, dupa cum mai arata batrana. ”Depinde cata vrei sa faci. Important este sa pui cam un sfert din cantitate faina alba, iar trei sferturi sa fie faina de malai”, explica ea.
”Faina de malai trebuie oparita intai. Apa fierbinte in care s-a pus putina sare se toarna pe rand, cu polonicul, in vasul cu faina de malai, pana se obtine un pasat moale, care curge”, mai explica ea. Apoi se toarna in vasul cu faina alba si se amesteca pana se obtine un aluat consistent, nu prea tare.
Zaharul se adauga dupa gust, doar daca vrem sa facem turta de malai dulce.
”In mod normal, aluatul se pune intr-o tava si se aseaza cu mana uda, pentru a se acoperi crapaturile formate in aluat. Eu prefer sa le fac turtite mici, pe care le asez apoi in tava si le pun la copt”, mi spune batrana.
Tava in care se vor coace, indiferent ca le facem turtite mici sau punem tot aluatul, va fi tapetata cu putin unt si faina, sau malai, iar aluatul se unge pe deasupra cu ou.
Cuptorul se incinge la 180-200 de grade si se pun la copt pentru aproximativ o ora.