Prima pagină » Culinar » Turtă dulce de post. Rețeta care îți va aminti de copilărie

Turtă dulce de post. Rețeta care îți va aminti de copilărie

21 nov. 2023, 09:37,
în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert gustos și pufos, putem face o turtă dulce de post. Aceasta este ideală la orice masă și merge de minune servită și dimineața alături de o cafea aromată. Iată rețeta care îți va aminti de copilărie.

Turtă dulce de post

Când vine vorba de deserturile tradiționale, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. În zilele cu restricții alimentare putem pregăti o turtă dulce de post. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat.

Turta dulce de post este pufoasă, aromată, fragedă și este gata în doar câteva minute. Dacă vrem să obține o turtă dulce fragedă trebuie să facem mai întâi un aluat aerat. Turta dulce poate fi făcută de post sau cu lapte și glazură de ciocolată.

Pe lângă turta dulce putem pregăti pentru cei dragi și un chec din albușuri cu lămâie. Acesta este savuros, aromat și ideal de pregătit la orice masă. Pentru iubitorii de delicii pufoase, cremoase și aromate, putem face o prăjitură cu iaurt și glazură de ciocolată.

Turta dulce de post este alegerea perfectă pentru zilele cu restricții alimentare. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Rețeta cu care vei obține un desert fraged și gustos

Pentru delicioasa turtă dulce făcută de post vom avea nevoie de 300 g de făină, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 2 lingurițe de scorțișoară, 100 ml de ulei, 130 g de miere, 70 ml de sirop de curmale și 2 linguri de apă, imgrediente necesare pentru aluat. Pentru glazură vom folosi 50 g de zahăr, 50 g de unt vegan, 50 g de lapte vegetal și 35 ml de apă.

Mai întâi vom pregăti aluatul fraged pentru turta dulce. Într-un vas se pune făina, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu și se amestecă foarte bine. Se pune treptat și uleiul, un pic de apă, mierea și siropul de curmale apoi  se începe frământarea aluatului.

Când este gata se lasă aluatul la odhinit timp de o oră la rece, la frigider, învelit în folie alimentară. După aceea se întinde aluatul într-o foaie de grosime potrivită și se decupează cu formele turta dulce. Se pune turta dulce pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor.

Între timp vom pregăti glazura de post. Într-un bol se pun apa, zahărul, untul vegan topit și laptele vegetal. Se amestecă foarte bine și se fierbe un pic glazura la foc mic. Când este gata se înmoaie fiecare turtă dulce în glazură apoi se pun pe un grătar la scurs. La final se pudrează turta dulce cu zahăr vanilat și cu câțiva fulgi de cocos.

Turta dulce de post este pufoasă, gustoasă și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Acest desert aromat este pe placul multora dintre noi și le va aminti celor dragi de copilărie. Turta dulce poate fi făcută și cu lapte, cu unt și cu ciocolată, în funcție de preferințe. Turta dulce este nelipsită de la mesele festive de Crăciun sau de Revelion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *