Prima pagină » Turism » Info Turism » Turnul Eiffel va fi redeschis publicului
Turnul Eiffel va fi redeschis publicului

Turnul Eiffel va fi redeschis publicului

11 iun. 2020, 16:24,
în Turism

Veste bună pentru turişti. Turnul Eiffel va fi redeschis publicului începând din 25 iunie, după trei luni de la închidere, ca urmare a pandemiei de COVID-19. Iniţial va fi deschis doar până la etajul al doilea, iar purtarea măştii va fi obligatorie pentru persoanele cu vârste de la 11 ani şi care vor urca doar pe scări.

Turnul Eiffel, simbolul capitalei Franţei, şi în acelaşi timp unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din lume, îşi aşteaptă din nou vizitatorii începând cu data de 25 iunie. Impunătorul monument a fost închis în urmă cu trei luni, ca urmare a măsurilor de restricţie impuse de pandemia de coronavirus.

Turnul Eiffel va fi redeschis publicului din 25 iunie

„După mai mult de trei luni de la închidere, în contextul pandemiei de Covid-19, adică cea mai lungă perioadă de închidere de la cel de-al Doilea Război Mondial, Turnul Eiffel va fi redeschis publicului din 25 iunie, la ora 10.00 (8.00 GMT)”, a anunţat marţi societatea de exploatare a monumentului.

Redeschiderea se va face sub „măsuri stricte de siguranţă” pentru a prezerva sănătatea vizitatorilor şi a angajaţilor monumentului.

„Suntem nerăbdători ca Turnul să primească din nou vizitatori, desigur sub măsuri de protecţie stricte şi în cadrul actualelor măsuri sanitare în vigoare”, noteza în comunicat directorul general al societăţii, Patrick Brânco Ruivo.

Pentru a avea acces în turn se recomandă cumpărarea biletelor pe internet, utilizarea obligatorie a măştilor de protecţie, iar un sistem de semnalizare va fi instalat în întregul monument pentru gestionarea în ordine a vizitatorilor, al căror număr va fi limitat atât pe etaje cât şi la intrare, urmând să fie efectuată o dezinfecţie zilnică a spaţiilor publice. În primul moment, accesul se va face exclusiv pe scări şi până la etajul doi, cu intrarea prin aripa de est şi ieşirea prin vest pentru a minimiza contactul între vizite. Ascensorul principal nu va fi redeschis deocamdată, iar utilizarea să vă depinde de evoluţia crizei sanitare, deşi se intenţionează să fie repus în funcţiune la vară.

Turnul Eiffel, luminat în semn de omagiu faţă de persoanele care lupta împotriva virusului

În dată de 13 martie, monumentul din capitala Franţei a fost închis pentru public din cauza pandemiei de coronavirus, ulterior fiind folosit ca simbol pentru a sprijini gesturile de solidaritate faţă de personalul sanitar şi de victimele virusului.

La 20:00 (18:00 GMT), ora la care francezii ieşeau la fereastra pentru a-i aplauda pe angajaţii din domeniul sanitar, Turnului Eiffel rămânea iluminat timp de zece minute, în loc de cele 5 obişnuite, în semn de solidaritate.

La intrare, a fost instalat un ecran pe care erau scrise mesaje de încurajare şi sprijin pentru victimele şi angajaţilor sanitari din prima linie şi care rămâneau aprinse timp de câteva ore în cursul nopţii.

Curiozităţi despre Turnul Eiffel

Turnul Eiffel, simbolul Franţei, este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din lume. În rândurile de mai jos, vă arătăm câteva curiozităţi despre Turnul Eiffel, o atracţie turistică ce poate fi văzută din aproape orice colţ al Parisului.

1. Turnul Eiffel a fost construit pentru expoziţia din Paris din anul 1889, şi nu s-a intenţionat iniţial că aceasta construcţie să rămână permanentă.

2. Turnul Eiffel era programat pentru demolare în 1909, dar a fost salvat datorită faptului că autorităţile au constatat că poate fi folosit pe post de antenă radio uriaşă.

3. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial Hitler a vizitat Parisul, iar francezii au tăiat cablurile lifturilor din Turnul Eiffel, pentru că acesta să fie nevoit să urce scările dacă doreşte să ajungă în vârful turnului.

4. Turnul Eiffel este cel mai vizitat monument cu plata din lume.

5.Artistul Victor Lustig a vândut concepţia Turnului Eiffel la un comerciant de fier vechi.

6. Proiectul construirii turnului a fost iniţial propus oraşului spaniol Barcelona, dar propunerea a fost respinsă de autorităţi.

7. Înălţimea turnului variază cu aproximativ 15 centimetri în funcţie de schimbările de temperatură.

8. Inventatorul Franz Reichelt a murit după ce a sărit de pe Turnul Eiffel pentru a testa o paraşută făcută de el însuşi.

9. Pentru a ajunge în vârf folosind scările, eşti nevoit să urci 1665 de trepte.

10. O femeie care se numea Erika La Tour Eiffel s-a „măritat” cu Turnul Eiffel în 2007.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
09 ianuarie 2025
09 ianuarie 2025