Prima pagină » Actualitate » Turiștii români fug de această insulă populară din Grecia! Cum au reacționat proprietarii hotelurilor
Turiștii români fug de această insulă populară din Grecia! Cum au reacționat proprietarii hotelurilor

Turiștii români fug de această insulă populară din Grecia! Cum au reacționat proprietarii hotelurilor

29 iul. 2024, 12:24,
BZI.ro, în Actualitate

Una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Grecia, insula Mykonos, se confruntă cu o mare scădere a numărului de turiști în acest an. Turiștii români fug de această insulă populară din Grecia din cauza prețurilor foarte pari practicate de proprietarii de hoteluri, dar și de comercianți.

Mykonos se confruntă cu noi provocări în acest sezon turistic. Potrivit datelor recente, în ciuda speranțelor pentru un an de succes, insula are dificultăți care pot afecta negativ vizita călătorilor. Mykonos se află pe o traiectorie negativă, după cum reiese din datele privind locurile de zbor programate publicate de Airdata Tracker al INSETE.

Turiștii români fug de această insulă populară din Grecia

Costurile ridicate de vacanță fac din Mykonos o destinație nu foarte primitoare deoarece, deși ne aflăm în vârful sezonului estival, ratele de ocupare ale unităților de cazare de lux sunt mult mai scăzute comparativ cu anii anteriori.

Încă de anul trecut, au fost exprimate multe opinii cu privire la motivul acestei tendințe de scădere în Mykonos. Imaginile cu mulțimile de turiști care au inundat rețelele de socializare și rapoartele negative privind prețurile foarte mari la cazare și catering au jucat un rol foarte important.

Valul s-a răspândit anul trecut, utilizatorii TikTok comparând aglomerația de pe insulă în timpul verii cu o vizită la Las Vegas în noaptea de Anul Nou.

Ca urmare, prețurile de închiriere a vilelor de lux din Mykonos au scăzut în acest sezon față de anul trecut.

Prețurile la cazare s-au prăbușit

De exemplu, o vilă cu un dormitor recent construită, cu piscină privată nou-nouță, jacuzzi privat în aer liber și vedere uimitoare la Golful Psarros se închiriază pentru 231 de euro pe noapte, față de 900 de euro anul trecut.

În zona Kluvas, lângă plaja Ftelia, pentru un apartament luxos cu un dormitor de 56 mp, cu piscină privată în aer liber, terasă cu șezlonguri și zonă de luat masa în aer liber, cameră de zi cu bucătărie bine echipată și zonă de luat masa și articole de toaletă de înaltă calitate, prețul de închiriere este de 238 de euro pe noapte.

După cum spun persoane familiarizate cu piața, o vilă cu cinci dormitoare care anul trecut se închiria cu 2.000 de euro pe noapte anul acesta poate fi obținută cu 500 de euro pe noapte dacă luați legătura telefonic cu proprietarul.

Mykonos se află pe o traiectorie negativă, după cum reiese din datele privind locurile de zbor programate publicate de Airdata Tracker al INSETE.

Astfel, insula se confruntă cu o scădere de 10,4% a numărului de locuri pe liniile aeriene în 2024 față de 2023 și aceasta, în timp ce în 2023, scăderea numărului de sosiri pe aeroportul din Mykonos în anul precedent a fost de -8,7% (la 743.154 de călători) și, respectiv, -5,2% (546.311).

Astfel, anul trecut, Mykonos este una dintre regiunile care, în 2023, a înregistrat o scădere de 10,9% a cifrei de afaceri în domeniul cazării.

În același timp, turiștii români fug de această insulă populară din Grecia, iar cercurile de turism raportează că rata rezervărilor în hoteluri boutique și vile pentru Mykonos este mai mică decât anul trecut, de -7% de la începutul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *