Turiștii rămân fără cuvinte când ajung aici! Este vorba despre câteva movile de pământ care au formă de piramidă. Acestea ascund o legendă înfricoșătoare atât pentru turiști, cât și pentru localnici! Este de necrezut ce pot vedea într-un sat izolat din România.
Turiștii rămân fără cuvinte când ajung aici!
Într-un sat izolat din România turiștii pot vedea piramide. Călătorii au de parcurs un traseu spectaculos de câteva ore pentru a vedea formațiunile unice în țară, care arată ca niște piramide. Este vorba despre movilele de la Șona, din Brașov.
Cele 8 dealuri cu formă de piramidă au 30 de metri înălțime și sunt dispuse pe două șiruri. Localnicii nu le numesc piramide, ci guruieți. Piramidele de la Șona domină satul cu toate că sunt mai puțin cunoscute de călători.
Legenda spune că piramidele de pământ ar fi fost ridicate de pe vremea dacilor pentru a ascunde acolo comori. Pe de altă parte, bătrânii din Șona spun că piramidele de pământ ar fi fost ridicate de o fetiță de uriaș.
„Cică a fost o fetiţă de uriaşi care a făcut movilele, demult, înaintea dacilor. O altă poveste din bătrâni spune că a fost un uriaş care şi-a curăţat opincile şi în urma lui au rămas movilele astea. Totuşi e ceva că pământul din movile e galben, iar cel de jos e negru.”, a declarat un localnic din Şona.
Mai multe legende circulă în satul cu piramide, iar turiștii sunt fascinați de formațiunile misterioase și de peisajele din jur. Zona este puțin cunoscută, dar cine ajunge aici rămâne fără cuvinte la vederea piramidelor.
Cetatea în care vizitatorii se pot rătăci
O cetate din România atrage anul mii de turiști. Este vorba despre Cetatea Rupea, care are formă de labirint. Motivul pentru care această cetate a fost atât de importantă în istorie era poziția ei strategică. Ea se afla chiar la îmbinarea drumurilor care legau Transilvania, Moldova și Țara Românească. Cetatea Rupea, aflată la doar câțiva zeci de kilometri de Brașov, uimește prin faptul că are forma unui melc și vizitatorii se simt ca într-un labirint. Turiștii care vin să vadă cetatea rămân uimiți nu doar de istoria locului, ci și de peisajele spectaculoase din jurul cetății.
În fiecare toamnă, turiștii iau cu asalt zona și sunt fascinați de cetate și de împrejurimile spectaculoase. Cetatea a fost restaurată ultima dată în anul 2013 și a devenit destinația perfectă de vacanță, indiferent de anotimp.
O altă cetate pe placul turiștilor este Cetatea Bănița. Cu toate acestea, traseul este dificil, iar turiștii sunt avertizați că își pun viața în pericol dacă nu țin cont de recomandări.
Cel mai scurt traseu spre cetate este prin spatele unei cabane, Peștera Bolii. Accesul în vestigiul dacic se face numai prin zona nord-vest, dar drumul este nemarcat, greu de găsit pentru cei care nu cunosc locul și periculos. Zona este foarte abruptă și turiștii se pot rătăci foarte ușor.
Cetatea Bănița, aflată în patrimoniul mondial UNESCO de mai bine de 20 de ani, este considerată cea mai periculoasă cetate din România. Cetatea Bănița este o cetate dacică din Munții Orăștiei și face parte din cele șase fortărețe ridicate de daci în zonă, la rândul lor făcând parte din patrimonial mondial UNESCO. Cetatea Bănița a fost distrusă în timpul războaielor dintre daci și romani. Structura cetății îndeplinea un scop militar și avea ziduri înalte, turnuri, platforme de luptă, turn de observație și un val de apărare.
Turiștii care vor să aibă parte de o experiență de neuitat merg în satul Șona din Brașov. Acolo se află 8 piramide de pământ, situate într-o zonă cu peisaje spectaculoase.