Prima pagină » National » Turist francez, atacat şi rănit de un urs în Italia. Reacția autorităților
Turist francez, atacat şi rănit de un urs în Italia. Reacția autorităților

Turist francez, atacat şi rănit de un urs în Italia. Reacția autorităților

16 iul. 2024, 17:58, 1 ,
BZI.ro, în National

Un turist străin, identificat de mass-media ca fiind francez, a fost atacat marți dimineață, 16 iulie, de un urs în nordul Italiei, în provincia Trento, și a fost rănit, au anunțat autoritățile locale, conform AFP și Agerpres.

„În această dimineață, un turist străin a fost atacat de un urs în localitatea Naroncolo, nu departe de Trento,” a informat un comunicat scurt al autorităților locale. „Bărbatul a fost salvat de personalul medical și transportat cu elicopterul la spitalul Santa Chiara din Trento cu răni,” se menționează în comunicat.

Potrivit mass-media locale, turistul rănit este un francez de 43 de ani, care se plimba prin pădure când a fost atacat de urs. Rănile provocate de animal nu îi pun viața în pericol, conform aceleiași surse.

Autoritățile au precizat că pădurarii au intervenit la fața locului pentru a identifica ursul responsabil de atac.

Jogger italian, atacat de un urs în Trento

În 2021, în provincia Trento trăiau aproximativ o sută de urși, inclusiv adulți și pui, conform aceleași surse. În aprilie 2023, un jogger italian a fost ucis de un urs în Trento, un eveniment fără precedent în Italia.

Ursoaica acuzată de uciderea joggerului, considerată nevinovată de activiștii pentru drepturile animalelor, a fost separată de puii săi și transferată într-o incintă.

După numeroase apeluri ale apărătorilor drepturilor animalelor, autoritățile provinciale au anunțat în mai că ursoaica, identificată ca JJ4, va fi mutată în Germania, într-un refugiu din apropierea Pădurii Negre.

Planul „Life Ursus” de reintroducere a urșilor în provincia Trento, implementat între 1996 și 2004, prevedea o populație de 50 de urși, dar în prezent, numărul acestora este mult mai mare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *