Prima pagină » International » Turcia a descoperit mai multe rezerve de gaze în Marea Neagră decât credea iniţial

Turcia a descoperit mai multe rezerve de gaze în Marea Neagră decât credea iniţial

27 dec. 2022, 14:20,
în International

Luni, 26 decembrie 2022, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a anunţat că au fost descoperite mai multe rezerve de gaze în Marea Neagră decât se credea iniţial. La mijlocul lunii decembrie 2022, președintele țării a menționat că Turcia a descoperit 150 de milioane de barili de rezerve de petrol.

Potrivit oficialului, volumul de gaza naturale descoperite de Turcia în Marea Neagră se ridică la 710 miliarde de metri cubi, după ce a fost identificat un nou zăcământ, iar rezervele de la precedenta descoperire au fost revizuite în sus.

Turcia a descoperit mai multe rezerve de gaze în Marea Neagră decât credea iniţial

Recep Erdogan a anunţat, la finalul unei reuniuni a Cabinetului, ca Turcia a descoperit noi rezerve de gaze, cu un volum de 58 de miliarde de metri cubi, la câmpul Caycyma-1, în timp ce volumele de gaze estimate pentru câmpul Sakarya au fost revizuite în creştere, de la 540 de miliarde metri cubi până la 652 miliarde metri cubi.

„Ca urmare a analizei datelor, am revizuit rezervele de 540 miliarde metri cubi declarate anterior, până la 652 miliarde metri cubi. Cu noua noastră descoperire de la Caycuma-1, rezervele noastre de gaze din Marea Neagră au crescut cu 170 de miliarde metri cubi până la 710 miliarde metri cubi”, a subliniat preşedintele Turciei, Recep Erdogan.

Anterior, preşedintele Turciei a anunţat că se va extrage gaze din câmpul Sakarya în 2023. Apoi, acesta a subliniat că nou zăcământ Caycuma-1 va fi conectat la câmpul SAkarya şi de acolo la reţeaua naţională.

În aceste condiţii, în 2023 Turcia ar urma să extragă 3,5 miliarde metri cubi de gaze din Marea Neagră. De altfel, obiectivul este de a creşte producţia până la 15 miliarde de metri cubi în decurs de patru ani de la debutul producţiei, adică cu un sfert din producţia actuală de gaze a Uniunii Europene.

Turcia este ţara care încă este dependentă de importurile din Rusia, Azerbaidjan şi Iran, precum şi de importurile de gaze lichefiate din Qatar, SUA, Nigeria şi Algeria.

De aceea, a început să caute variante alternative şi resurse de hidrocarburi în Marea Mediterană, acolo unde operaţiunile sale din zonele disputate au generat tensiuni cu Grecia şi Cipru.

Un nou zăcământ de petrol a fost descoperit în Turcia.

Despre descoperirea unui nou zăcământ de petrol, Recep Erdogan a anunţat încă la mijlocul lunii decembrie 2022. Potrivit preşedintelui ţării, rezerva de petrol ar putea fi „una dintre cele mai mari 10 descoperiri făcute pe uscat în 2022”. Când vine vorba de importuri, Turcia ar putea deveni un jucător important în producţia petrolieră de pe piaţă.

„Turcia a descoperit 150 de milioane de barili de rezerve nete de petrol în zonele muntelui Gabar. Valoarea rezervelor este de aproximativ 12 miliarde de dolari”, a declarat Erdogan guvernului.

Potrivit Centrului finlandez de Cercetare pentru Energie şi Aer Curat (CREA), după ce au fost puse în aplicare sancţiunile asupra petrolului rusesc, Turcia ar putea deveni o altă rută pentru aprovizionarea cu petrol rusesc către Uniunea Europeană.

Anterior, Rusia a anunțat că va reduce producţia de petrol către statele europene care vor plafona preţurile.

Așadar, reiterăm faptul că Turcia a descoperit mai multe rezerve de gaze în Marea Neagră decât credea iniţial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *