Prima pagină » Titlurile zilei » Tupeul unui polițist de la arestul IPJ Iași nu i-a impresionat pe colegii lui de la Rutieră. A fost înșfăcat din trafic și băgat după gratii, după ce a făcut spectacol (Exclusiv)
Tupeul unui polițist de la arestul IPJ Iași nu i-a impresionat pe colegii lui de la Rutieră. A fost înșfăcat din trafic și băgat după gratii, după ce a făcut spectacol (Exclusiv)

Tupeul unui polițist de la arestul IPJ Iași nu i-a impresionat pe colegii lui de la Rutieră. A fost înșfăcat din trafic și băgat după gratii, după ce a făcut spectacol (Exclusiv)

01 ian. 2021, 02:00,
Sorin Pavelescu în Titlurile zilei

Un agent din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași a fost trimis în judecată de procurori. Anchetatorii îl acuză pe Ioan Toma de refuz de recoltare a probelor biologice. Agentul care se ocupă de Arestul din cadrul Poliției ieșene a intrat în vizorul colegilor după producerea unui accident rutier în centrul orașului

Rechizitoriu-șoc emis de către procurorii ieșeni! Un polițist a fost trimis recent în judecată, sub acuzația de refuz de recoltare a probelor biologice! Agentul se ocupă de arestați în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, ajungând la un moment dat lângă cei pe care îi păzește!
Astfel, recent, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în fața instanței pe Ioan Toma. Acuzația adusă în cazul angajatului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași: refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice! Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Ioan Toma, anchetat după producerea unui accident rutier în centrul Iașului

Ioan Toma a ajuns în atenția colegilor de breaslă în urmă cu mai bine de o lună, după un accident rutier.

„Pe data de 30 octombrie 2020, în jurul orei 23:50, inculpatul se deplasa cu un autoturism, dinspre strada Elena Doamna, către bulevardul Anastasie Panu. În dreptul Hotelului „Hilton”, autoturismul condus de acesta a intrat în coliziune cu un alt vehicul, condus în mod regulamentar de către o altă persoană. La fața locului s-a prezentat un echipaj al Poliției Rutiere. La solicitarea agenților de la Rutieră, inculpatul a refuzat să se supună testării cu aparatul alcooltest. De asemenea, el a refuzat să fie dus la spital, în vederea recoltării unor probe biologice”, a declarat Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Agentul a ajuns în arest, după ce a fot reținut pentru 24 de ore

Anchetatorii au adăugat că agentul din cadrul Arestului IPJ Iași a fost reținut pentru 24 de ore la scurt timp după accident. Ulterior, Ioan Toma a fost plasat sub control judiciar.

„Instanța constată legalitatea și temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar dispusă față de inculpatul Ioan Toma, prin ordonanța procurorului din data de 6 noiembrie 2020, măsură preventivă pe care o menține. Atrage atenția inculpatului Ioan Toma că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor, se poate lua față de acesta măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive. Inspectoratul de Poliție Județean Iași, prin Secția III, are obligația de a verifica periodic respectarea de către inculpat a măsurii preventive și a obligațiilor ce i s-au impus. Supravegherea respectării de către inculpatul Ioan Toma a obligațiilor care îi revin pe durata controlului judiciar va fi realizată de către lucrătorii de la Poliția Municipiului Iași, sub coordonarea Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Serviciul de Investigații Criminale – Biroul de Supravegheri Judiciare”, au menționat magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *