Prima pagină » Local » Tupeu! Un pușcăriaș ieșean cere daune morale de jumătate de milion de lei de la Statul Român. Scandalul a izbucnit de la condițiile de detenție din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași (Exclusiv)
Tupeu! Un pușcăriaș ieșean cere daune morale de jumătate de milion de lei de la Statul Român. Scandalul a izbucnit de la condițiile de detenție din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași (Exclusiv)

Tupeu! Un pușcăriaș ieșean cere daune morale de jumătate de milion de lei de la Statul Român. Scandalul a izbucnit de la condițiile de detenție din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași (Exclusiv)

22 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un individ care este certat rău cu legea a decis să acționeze în judecată Statul Român. Radu Andrei Parfeni le cere magistraților să oblige autoritățile la plata unor despăgubiri în valoare de 500.000 de lei. Întreg scandalul a izbucnit de la condițiile de cazare din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași

Tupeu! Un pușcăriaș ieșean vrea despăgubiri în valoare de jumătate de milion de lei de la Statul Român. Scandalul a izbucnit de la condițiile de detenție din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași.
Astfel, recent, Radu Andrei Parfeni a dat în judecată Statul Român, prin Ministerul Justiției. Individul, condamnat pentru comiterea unor infracțiuni, le-a cerut magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să oblige autoritățile la plata unor daune morale în valoare de 500.000 de lei.

Ieșeanul Radu Andrei Parfeni vrea despăgubiri de jumătate de milion de lei

Astfel, procesul dintre deținutul ieșean Radu Andrei Parfeni și Statul Român a început pe data de 1 februarie 2021. Totuși, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași și-au declinat competența de soluționare a cauzei către Tribunalul Județean.

„Instanța admite excepția necompetenței materiale a Judecătoriei Iași. Declină competența de soluționare a cauzei privindu-l pe reclamantul Radu Andrei Parfeni și pe pârâtul Statul Român în favoarea Tribunalului Iași. Fără cale de atac”, au spus judecătorii ieșeni.

Pușcăriașul, nemulțumit de condițiile din Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași

Ieșeanul Radu Andrei Parfeni a solicitat inițial 500.000 de lei, drept daune morale, după care a revenit, susținând că vrea despăgubiri de doar 400.000 de lei.

„Instanța, având în vedere valoarea obiectului acțiunii, respectiv suma de 500.000 de lei, iar, potrivit precizărilor depuse ulterior, la data de 19 februarie 2021, reclamantul și-a precizat valoarea la suma de 400.000 de lei, a invocat din oficiu excepția necompetenței materiale a Judecătoriei Iași în soluționarea cauzei”, au subliniat magistrații ieșeni.

Aceștia au constatat că, prin cererea depusă pe data de 1 februarie 2021, pușcăriașul ieșean a cerut daune morale de la Statul Român pentru prejudiciul suferit în timpul încarcerării. Judecătorii ieșeni au considerat că acțiunea formulată de Radu Andrei Parfeni ar trebui analizată de Tribunalul Județean, dată fiind suma solicitată drept despăgubiri. De remarcat este faptul că aceasta nu este prima acțiune prin care o persoană solicită daune din cauza condițiilor de cazare din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași. De altfel, în ultimii ani, Statul Român a fost condamnat în repetate rânduri la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), din cauza condițiilor din pușcării.

Deținutul ieșean, obligat să îi plătească despăgubiri Poliției!

Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat ieri pe Radu Andrei Parfeni la pedeapsa rezultantă de 4 ani și 2 luni de închisoare, pentru distrugere. La emiterea sentinței, judecătorii ieșeni au luat în calcul și alte două condamnări primite de individ, pentru furt și tentativă de viol. Pe lângă condamnare, ieșeanul a fost obligat să le achite despăgubiri și polițiștilor.

„Instanța admite acțiunea civilă formulată de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași. Îl obligă pe inculpatul Radu Andrei Parfeni să îi achite părții civile IPJ Iași suma de 1.784 de lei, reprezentând contravaloarea daunelor materiale”, au precizat judecătorii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`