Prima pagină » Titlurile zilei » Tupeu greu de descris al unor tineri din Iași! S-au pus stăpâni pe parcarea Mitropoliei și cereau taxă de protecție

Tupeu greu de descris al unor tineri din Iași! S-au pus stăpâni pe parcarea Mitropoliei și cereau taxă de protecție

01 aug. 2024, 02:00, 3 ,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Trei tineri au pus stăpânire pe o parcare din centrul orașului și au început să colecteze taxe de protecție. Iată ce s-a întâmplat când au ajuns și polițiștii la fața locului

Trei indivizi din Iași au pus stăpânire pe parcările din Iași și au început să ceară taxe suplimentare șoferilor. Dacă doreau să aibă mașina în siguranță, acestora li se cereau bani pentru protecție. Totuși, unii oameni nu s-au lăsat impresionați de atitudinea celor trei și au contactat autoritățile imediat după ce au discutat cu ei.

Trei tineri din Iași au pus stăpânire pe o parcare

S.A. (16 ani), S.D.G. (21 de ani) și S.F. (34 de ani) s-au gândit la o metodă ingenioasă de a face bani. Doar că afacerea le-a fost dejucată de polițiștii locali care au intervenit. Cei trei indivizi stăteau pe strada Arhitect G.M. Cantacuzino, din spatele Mitropoliei și le cereau șoferilor taxă de protecție pentru mașină, între 5 și 10 lei, doar că unii oameni nu au acceptat și au sunat la poliție. Parcarea este chiar lângă Centrul Militar Zonal și aparține Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

„Au fost mai multe zile în care i-am depistat pe acești indivizi care apelează la astfel de metode pentru a face bani. De această dată, a fost pe strada Arhitect G.M. Cantacuzino, în spate la Mitropolie. Unele persoane au sunat la poliție, deoarece au sesizat niște oameni care percep taxe în cazul în care vrei să parchezi. Aceștia le spun șoferilor că vor avea grijă de mașina lor, ca să nu pățească nimic, să nu o zgârie nimeni și le cer 5-10 lei pentru acest serviciu. Bineînțeles că acest lucru este total ilegal și nu putem accepta astfel de comportamente. Când am ajuns la fața locului, indivizii respectivi spuneau că nu au făcut nimic, însă noi aveam deja reclamațiile de la oameni. I-am legitimat, după care au fost amendați, toți trei sunt din municipiul Iași”, povestește Iulian Borș, polițist local din Iași.

Problema a fost sesizată și în alte zone

Totuși, acesta nu a fost un incident izolat, deoarece polițiștii au mai găsit și alte persoane folosind aceeași metodă. Chiar și în parcările cu plată, aceștia stau și așteaptă șoferii pentru a le cere bani pentru protecție. Polițiștii locali se mai confruntă cu o problemă în fiecare zi, fiind vorba despre mașinile parcate neregulamentar pe străzile din Iași.

„Este un lucru tot mai întâlnit pe străzile din Iași, probabil că sunt mai mulți oameni care s-au prins de această metodă și încearcă să obțină bani. Am mai avut sesizări și la parcarea cu plată de lângă Teatrul Național. Până la urmă, oamenii deja plătesc taxa de parcare, însă vin acești indivizi care mai cer și ei o taxă suplimentară. Noi avem deja în vedere aceste obiective și patrulăm zilnic pentru a verifica parcările, pentru ca astfel de situații să nu se repete. În cazul în care vor fi iar depistați, atunci vom aplica din nou sancțiuni. Acestea încep de la 100 de lei și pot ajunge până la 500 de lei”, a mai spus Iulian Borș.

Cei trei tineri din Iași au făcut o afacere profitabilă în parcarea din centru.

Comentarii
  • Am vorbit deja cu doi amici – unul din Cahul iar altul din Tiraspol – sa vina si ei sa parcheze acolo. Va fi liniste la plecarea lor, si cativa ieseni lipsa 🙂

  • Taliano vero

    „Metodă ingenioasă”. Da ce plm e așa ingenios la treaba asta!? Te pomenești că se adunaseră Tesla, Einstein și cu Newton și elaboraseră teorema relativității taxei de ninja în parcări…

  • Preafericitul Mobra

    Nu au dat peste unul care să-i pupe cu vre-un lever în gură! Chiar și legal se poate răspunde cu un act puternic de violență la șantaj și amenințare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *